Lunnsjön runt

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Lunnsjön runt

Rundslingan på strax över 2,5 km rundslinga som går mestadels går på småstigar och med ett vindskydd och grillplats vid Lunnsjöns strand.

Du tar dig enklast hit med bil och ansluter från parkeringen vid Lida. Leden går också ihop med Lunnsjöskogen rundan och Kvillingeleden genom Kvillingeförkastningens naturreservat, så du kan ansluta som en del av en längre vandring.

Om Lunnsjöskogen naturreservat

Reservatet innefattar ett område av äldre skog och en del av sjön Lunnsjön. Här kan besökare uppleva ett varierat och kuperat landskap som inkluderar olika typer av skogar, som hällmarkstallskogar och sumpskogar med ett rikt växt- och djurliv.

Hällmarkstallskogarna dominerar i reservatets högre liggande delar och utgör ett skogsekosystem som växer på mark med lite jord, oftast på berg och klippor. Där kan man hitta arter som renlavar, islandslav och ljung. I de fuktiga sänkorna och de lägre liggande delarna finns granskog och sumpskogar där träd som tall och björk växer tillsammans

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Lunnsjön runt

Boende nära Lunnsjön runt

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 3.9 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 4.3 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 6.5 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 6.8 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 7.1 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 7.3 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 7.3 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 7.5 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 7.5 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 7.5 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
måndag 22 juli kl 1121.2°CMulet
tisdag 23 juli kl 1121.5°CKlart
onsdag 24 juli kl 1223.2°CLätt regn
torsdag 25 juli kl 1221.5°CVäxlande molnighet
fredag 26 juli kl 1223.4°CLätt regn
lördag 27 juli kl 1224.2°CLätta regnskurar
söndag 28 juli kl 1221.3°CKraftiga regnskurar

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *