Jursla gammelskog rundslinga

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Jursla gammelskog rundslinga

Här finns en rundslinga på nästan 4 km genom det vackra Kolmårdslandskapet, präglat av slående sprickdalar, kolossala stenblock och uråldriga hällmarkstallskogar i Jursla gammelskog naturreservat.

Leden börjar vid Lillsjön där det finns e mindre och supermysig badplats och fina klippor att slå sig ner vid. Läs mer om Lillsjöns badplats (Jursla). Men det går också att bada vid Herrsjöskogen badplats som är några badvänliga klippor längre in på leden, där finns det dessutom en grillplats.

Skogens svåråtkomliga terräng har skyddat den från det större ingrepp, så idag har vi en gammal tallmiljö och ett mångfaldigt växt- och djurliv. Grön sköldmossa, tallticka och den lilla hackspetten är några exempel på djurlivet.

Längs leden finns det två fornborgar, Torsborgen och Lillsjöborgen. Vid Torsborgen finns rester av den 140 meter långa muren, medan Lillsjöborgen inte hade någon mur. Torsborgen erbjuder också underbar utsikt över Kolmårdslandskapet.

Norrköping kommun har hand om Jursla gammelskogs naturreservat.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från Jursla och Lillsjön

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Jursla gammelskog rundslinga

Boende nära Jursla gammelskog rundslinga

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 4.6 km (Hotell)
  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 5.3 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 6.6 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 6.7 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 7.1 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 7.3 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 7.5 km (Hotell)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 7.5 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 7.6 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 7.7 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117.4°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.8°CHalvklart
torsdag 25 april kl 112.1°CLätt regn
fredag 26 april kl 126.3°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.3°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.4°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *