Om oss

Dela gärna på:

Hej! tadigut.nu drivs av Thobias och Sandra som är Sambos och bor i Linköping. Efter att ha gått igenom flera stressiga år som slutade med utbrändhet, bestämde vi oss för att skapa en reseblogg.

Se gärna SvT Öst’s inslag om vår resa från utbrändhet till utflyktsbloggare för en kort introduktion till varifrån vi kommer och vad vi gör.

Med tadigut.nu strävar vi efter att hjälpa andra och själva leva ett mer balanserat liv, där vi kan spendera tid på aktiviteter vi älskar, som att utforska nya platser och fotografering.

En annan motivation för tadigut.nu är vårt engagemang för miljön. Vi hoppas att vår blogg kan inspirera fler att välja semester på hemmaplan, eller ”svemester”, istället för att ta långa flygresor. Vi vill också lyfta fram lokala producenter, som erbjuder trevliga utflykter och lokalt producerade produkter.

Sidan är till för dig, så hör gärna av dig med tips eller förslag på saker vi kan göra bättre! Lättast just nu är att höra av sig via Instagram.

Vilka är ”Vi”

Thobias Romu

Den mäktiga skogen längs Skogsslingan Träd och buskar på Omberg

Jag har min bakgrund i medicinsk teknik som jag bland annat doktorerat inom. Men efter att blivit utbränd så kände jag att jag behövde göra något annat ett tag och idén till tadigut.nu föddes. Sjukdom och pandemi gjorde att vi böjande göra utflykter i trakterna kring bostaden, och vi blev överraskade av hur mycket det fanns. Den glädjen vill jag och Sandra sprida till fler.

I skrivande stund så driver jag tadigut.nu som företag och jobbar med det 50%, utöver det är jag sjukskriven för utmattning. Min förhoppning är att tadigut.nu ska kunna bli så pass stort att både jag och Sandra kan försörja oss på sidan. Det har gått lite trögt att komma igång för att ställa om och skapa något nytt är väldigt roligt och givande, men energin är ständigt lägre än ambitionerna.

Sandra Kallin

Sandra njuter av utsikten uppe på vindskyddet emerge

Sandra är en riktig arbetsmyra med många bollar i luften. Förutom att fotografera och skriva för tadigut.nu så jobba hon som servitris, publikvärd, receptionist och kommunikatör. Dessutom driver Sandra Craftybarmaid, sin egen blogg och Instagram med fokus på återbruks-pyssel och festligheter.

Dela gärna på: