Torsklint fornborg och utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Torsklint fornborg och utsiktsplats

Härlig utsikt från den gamla fornborgen på klipphällen. Nära fornborgen finns det en grotta att utforska.

Du tar dig hit genom att vandra någon av Rundslingorna i Kvillingeförkastningens naturreservat. Det finns två parkeringar rätt nära.

Om fornborgen Torsklint

Torsklint fornborg är en gammal fästning som mäter ungefär 110 gånger 90 meter. Den är delvis omgiven av en mur och rester av murer på norra och nordvästra sidorna, samt av en naturlig klippbrant i norr till sydväst. Den totala längden på muren och de kvarvarande murdelarna är cirka 120 meter. I den nordvästra delen finns det en sammanhängande mur som är ungefär 75 meter lång. Denna mur är mellan 4 och 6 meter bred och mellan 0,4 och 0,7 meter hög. Den är byggd av löst liggande stenar, där vissa stenar är murade utan murbruk (kallmurade), med storlekar från 0,3 till 0,7 meter, och några stenar är upp till 1 meter stora.

Från den stora muren sträcker sig mindre murdelar som är mellan 6 och 21 meter långa, 0,5 till 1,5 meter breda och 0,2 till 0,5 meter höga. Dessa stenar är mindre, mellan 0,2 och 0,6 meter stora, och är också delvis kallmurade i två till tre lager. Vissa delar av dessa mindre murar har fallit samman.

Källa: RAÄ

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Torsklint fornborg och utsiktsplats

Boende nära Torsklint fornborg och utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 3.2 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 4.6 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 6.7 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 7.0 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 7.4 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 7.5 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 7.6 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 7.7 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 7.7 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 7.8 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.8°CHalvklart
torsdag 25 april kl 112.3°CLätt regn
fredag 26 april kl 126.4°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.4°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.5°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *