Moteklint fornborg och utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Moteklint fornborg och utsiktsplats

En av de tre fornborgarna längs Kvillingeförkastningen som du tar dig till genom att vandra de bitvis utmanande Rundslingorna i Kvillingeförkastningens naturreservat.

Närmaste parkeringen är nära Skärlötaborgen utsiktsplats och fornborg, men du kan också vandra hit från Svätinge.

Om fornborgen Moteklint

Fornborgen Moteklint är en gammal fästning som täcker ett område på ungefär 160 meter i längd och 80 meter i bredd, vilket sträcker sig från västnordväst till östsydöst. Det som gör denna plats speciell är en gammal stenmur samt rester av murer längs med en del av borgen, samt en stor klippa som bildar en naturlig vägg på ena sidan. Tillsammans skapade dessa konstruktioner en gång i tiden ett skydd för de som bodde där.

Muren och de andra murbitarna är tillsammans cirka 50 meter långa. På den västnordvästra sidan finns det en lång mur, ungefär 35 meter, som är mellan 2 till 3 meter bred och ungefär 20 till 50 centimeter hög. Den är byggd av stenar som är mellan 10 till 50 centimeter stora. Dessutom finns det delar av muren i väst och västsydväst som är placerade mellan stora klippor och dessa är mellan 4 till 7 meter långa, 50 centimeter till 1 meter breda och 20 till 30 centimeter höga, gjorda av stenar som är mellan 30 till 60 centimeter stora.

Källa: RAÄ

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Moteklint fornborg och utsiktsplats

Boende nära Moteklint fornborg och utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 1.5 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 5.6 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 7.6 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 7.7 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 8.2 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 8.3 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 8.4 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 8.4 km (Hotell)
  • Pronova Hotell & Vandrarhem, Vandrarhem vid Norrköping härliga promenad längs Motala Ström, nära till universitetet och allt i industrilandskapet. 8.5 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 8.6 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.8°CHalvklart
torsdag 25 april kl 112.3°CLätt regn
fredag 26 april kl 126.4°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.4°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.5°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *