Lunnsjöskogen rundan

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Lunnsjöskogen rundan

Upptäck Lunnsjöskogens äldre skogar, kuperade landskap, sumpskogar och unik flora vid Lunnsjön. Vandringen är bitvis utmanande och Länsstyrelsen rekommenderar stövlar.

Naturreservatet har en egen parkering för 5 bilar i anslutning till Lunnsjöskogen runt. Men, du kan också parkera vid Lida och ansluta till leden från Rundslingorna i Kvillingeförkastningens naturreservat eller Lunnsjön runt, det ger en längre runda för dig som önskar det.

Det finns inget vindskydd eller grillplats längs den här leden, men du kan vika av till vindskyddet vid Lunnsjön (Lunnsjön runt), eller gå runt sjön sjön Tolen där det finns ett vindskydd med grillplats.

Om Lunnsjöskogen naturreservat

I Lunnsjöskogens naturreservat finns gammal skog och delar av sjön Lunnsjön. Naturen är lite bergig med tallskog på steniga platser, blöt granskog i lågmarker och skog som ofta står under vatten.

Förut var detta skyddsområde känt som skogsreservat, vilket betyder att skogen har varit ifred den senaste tiden. Men innan dess användes skogen för att ta ut trä. Ändå kan du hitta riktigt stora tallar, över 200 år gamla, här och där i området.

I mitten av reservatet finns en stor skog som ofta står under vatten med tallar och björkar. Det är även mycket gamla träd och grenar som ligger döda på marken. På de höga platserna är det mest tallskog med stenar. Här växer olika sorters lavar och ljung.

Läs mer om reservatet hos Länsstyrelsen.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Lunnsjöskogen rundan

Boende nära Lunnsjöskogen rundan

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 3.5 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 5.2 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 7.4 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 7.7 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 8.0 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 8.2 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 8.2 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 8.4 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 8.4 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 8.4 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 juli kl 1820.6°CNästan klart
onsdag 24 juli kl 1122.1°CHalvklart
torsdag 25 juli kl 1119.9°CHalvklart
fredag 26 juli kl 1221.2°CHalvklart
lördag 27 juli kl 1223.4°CMulet
söndag 28 juli kl 1221°CKlart
måndag 29 juli kl 1221°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *