Skedevi gård

De som driver Skedevi gård är företagsamma som förutom jordbruker har gårdsbutik, självplock och chipsfabrik. Genom att erbjuda olika bär, olika sorter av bären med mera har de längst självplock-säsong i hela Östergötland.

De har också en stor och fin lekplats, så det är en utmärkt utflykt med barn.

Facebook
Instagram
Hemsida

Utflykter nära Skedevi gård

Bärgården ligger mitt på slätten mellan Borensberg och Motala och det finns rätt mycket kul och intressant att göra däremellan.

Borensberg är en trevlig liten ort längs Göta kanal och har flera fina fik och butiker. Här kan du vandra längs kanalen och ta en fika i Glasbrukets sommarcafé eller bada i Strandbadet. Läs mer om allt i Borensberg i vår artikel Att göra i Borensberg – en dold pärla vid Göta kanal.

Mot Motala till ligger Ulvåsa slott som är väldigt fint att se och fota från vägen. Själva slottet är privat och du kommer inte så nära, däremot Ulvåsa slott runt en trevlig led som tar dig längs strtanden och ut på slottets gamla djurgård.

Ett annat bra utflyktsmål nära Ulvåsa slott är vandra Birgittas udde, Östgötaleden, som tar dig ut till ruinen av det gamla slottet där Heliga Birgitta en gång bodde.

Motala är en underbar Sommarstad och det finns massor med stadsnära badplatser och sommaröppna museum. Bada på Sveriges längsta insjöstrand Varamobadet, hoppa från badtornet i Råssnäsbadet eller ta ett dopp i populära Jerusalemsbadet. Om museum är din grej så är Sveriges rundradiomuseum väldigt trevligt och gratis, lika så muséet i Charlottenborgs slott. I Motala hamn ligger också det väldigt bra Motala Motormuseum.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Skedevi gård

Boende nära Skedevi gård

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Göta hotell, Klassiskt hotell med verandan ut mot Göta kanal, nära vandring och mycket annat trevligt. Trevlig restaurant. . 6.1 km (Hotell)
  • Hotell Vik, Mysigt Borensberg-hotell med restaurang och café några meter från Motala ström och Göta kanal. 6.2 km (Hotell)
  • Glasbruket vandrarhemmet vid Göta kanal, Sommaröppet vandrarhem och café med Motala ström på ena sidan och Göta kanal på andra, nära kanalfår, vandring och kanot. 6.7 km (Glamping, Vandrarhem)
  • Sörby Glamping, Sommarglamping vid Göta kanal mellan Linköping och Borensberg. 6.8 km (Glamping)
  • Högby Spa och Konferens, Gård strax utanför Borensberg med många SPA-paket . 7.9 km (Hotell)
  • Motala Wärdshus, Värdshus med anor från 1828 mitt mellan Göta kanal och Motala ström. Nära till Lokverkstan och Charlottenborgs slott. 10.1 km (Vandrarhem)
  • Mallboden Café & Vandrarhem, Enkelt boende vid Göta kanal och med ett av Motalas trevligaste Café på gården och Lokverkstan runt hörnet. 10.2 km (Vandrarhem)
  • Hotell Östermalm, Mindre hotell ett stenkast från Motalas tågstation och nära till hamnen med restauranger och museum samt Göta kanal. 10.9 km (Hotell)
  • Hotell Carl Friman, Finare Motala-hotell med egen restaurant. Fri parkering och nära tågstationen. Gångavstånd till hamnen, centrum och Göta kanal. 11.1 km (Hotell)
  • Hotell City, Centralt Motala-hotell nära tågstationen och med relaxavdelning med bastu. 11.3 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 11 juli kl 1120.9°CVäxlande molnighet
fredag 12 juli kl 1120.8°CVäxlande molnighet
lördag 13 juli kl 1221.8°CMolnigt
söndag 14 juli kl 1221.5°CNästan klart
måndag 15 juli kl 1219.4°CVäxlande molnighet
tisdag 16 juli kl 1221.5°CVäxlande molnighet
onsdag 17 juli kl 1221.2°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *