Ulvåsa slott runt

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Ulvåsa slott runt

På udden i sjön Boren ligger det privata Ulvåsa slott. Slottet är lite svårt att se förutom längs vägen in. Men det gör lite då uppfarten mot slottet är en av de mest Instagramvänliga platserna i Östergötland.

Runt slottet går det en vandringsled genom den gamla slottsparken. Idag är det mestadels skog och delar går längs vattnet och förbi båthus m.m. Rundslingan är på runt 2,6 km om du går hela, men den går att korta ner till 1,5 km om du inte går ut på den gamla djurgården.

Vi tycker att det här är en väldigt mysig vandringsträcka och att det var trevligt att den gick så pass nära vattnet på många ställen. Det var trevligt att stanna till och se ut över Boren.

Om du vill vandra en längre sträcka så kan du kombinera Ulvåsa med ”gamla Ulvåsa”, dvs Birgittas udde, Östgötaleden, som går ut till de gamla borgruinerna på grannudden där Heliga Birgitta en gång bodde. Den sträckan är lite tråkigare vandring enligt oss, men belöningen ute på udden är värd det.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Ulvåsa slott runt

Boende nära Ulvåsa slott runt

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Högby Spa och Konferens, Gård strax utanför Borensberg med många SPA-paket . 4.5 km (Hotell)
  • Mallboden Café & Vandrarhem, Enkelt boende vid Göta kanal och med ett av Motalas trevligaste Café på gården och Lokverkstan runt hörnet. 4.8 km (Vandrarhem)
  • Motala Wärdshus, Värdshus med anor från 1828 mitt mellan Göta kanal och Motala ström. Nära till Lokverkstan och Charlottenborgs slott. 4.9 km (Vandrarhem)
  • Hotell Östermalm, Mindre hotell ett stenkast från Motalas tågstation och nära till hamnen med restauranger och museum samt Göta kanal. 6.1 km (Hotell)
  • Hotell Carl Friman, Finare Motala-hotell med egen restaurant. Fri parkering och nära tågstationen. Gångavstånd till hamnen, centrum och Göta kanal. 6.2 km (Hotell)
  • Hotell City, Centralt Motala-hotell nära tågstationen och med relaxavdelning med bastu. 6.7 km (Hotell)
  • Best Western Motala Stadshotell, Trevligt hotell mitt i Motala nära tågstationen, restauranger friluftsområde och Göta kanal. 6.7 km (Hotell)
  • Hotell Nostalgi, Trevligt hotell med utsikt över Motala hamn, 10 minuter från tågstationen och runt hörnet finns flera restauranger, museum och Göta kanal. 6.8 km (Hotell)
  • Hotell Vik, Mysigt Borensberg-hotell med restaurang och café några meter från Motala ström och Göta kanal. 7.8 km (Hotell)
  • Göta hotell, Klassiskt hotell med verandan ut mot Göta kanal, nära vandring och mycket annat trevligt. Trevlig restaurant. . 7.9 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
fredag 21 juni kl 1119.1°CKlart
lördag 22 juni kl 1114.4°CLätt regn
söndag 23 juni kl 1218.9°CVäxlande molnighet
måndag 24 juni kl 1221.6°CMolnigt
tisdag 25 juni kl 1225.7°CNästan klart
onsdag 26 juni kl 1226.1°CKlart
torsdag 27 juni kl 1226.8°CKlart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *