Skänninge Rosarium

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Skänninge Rosarium

Skänninges rosarium ligger mitt i Gamla Skänninge bredvid Örtagården och anlades 2008 av Mjölby kommun.

I rosariet så hittar du många äldre sorters rosor likt de du skulle hitta i en 1800-tals trädgård. Vi tycker personligen att många av de här sorterna är finare, och i många fall är det svårt att tro att de och våra modernare mer förädlade båda är rosor. Nackdelen med många av de äldre sorterna är att de bara blommar en gång per år.

Vi har besökt i rosariet både tidig och sen sommar och då har det alltid funnits några ros-sorter i blom.

Glöm inte heller att det finns fler blommor att se, inclusive rosor, i de öppna trädgårdarna inne på Sandbergsgården och Sjölingården. Så Gamla Skänninge är full av växtlighet och en utmärkt utflykt för blomfantasten.

Rosariet i gamla Skänninge

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från Rosariet

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Skänninge Rosarium

Boende nära Skänninge Rosarium

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Skänninge stadshotell, 3-stjärnigt hotell precis vid Gamla Skänninge, nära till stationen och bad/lek vid Väderkvarnsbacken. 97 m (Hotell)
  • Skänninge Bed & Breakfast, Litet B&B mitt i Skänninge, nära till stationen, bad/lek vid Väderkvarnsbacken och Gamla Skänninge. 345 m (Bed and Breakfast)
  • Gripenbergs Gårdsbutik, Stugor med självhushållning utanför Skänninge. Vid butiken finns en lekplats och på gården finns det djur som kaniner, höns, får och hästar. 1.2 km (Stuga)
  • Bjälbo Gästhus B&B, Familjeägt bed and breakfast mitt mellan Vadstena, Tåkern, Skänninge och Mjölby, så det finns gott om utflyktsmål i närområdet. 5.4 km (Vandrarhem)
  • Vadstena Vandrarhem-Hostel, Ett enklare vandrarhem strax utanför centrala Vadstena. 12.2 km (Vandrarhem)
  • Hotell Dahlströmska gården, Mindre hotell i en gård med anor från 1700-talet beläget i centrala Vadstena, och med mycket intressant inom gångavstånd. 12.7 km (Hotell)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 12.7 km (Bed and Breakfast)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 12.9 km (Hotell)
  • Vadstena Folkhögskola Vandrarhem, Vandrarhem på Vadstena klosters ägor och precis vid Vättern. Gångavstånd till centrum, bad och många museum. 12.9 km (Vandrarhem)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 12.9 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 2017°CKlart
måndag 20 maj kl 1117.8°CKlart
tisdag 21 maj kl 1118.9°CKlart
onsdag 22 maj kl 1220.4°CKlart
torsdag 23 maj kl 1221.3°CKlart
fredag 24 maj kl 1221°CKraftigt regn
lördag 25 maj kl 1222.8°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *