Promenadväg genom Farsbovikens naturreservat

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Promenadväg genom Farsbovikens naturreservat

Ett trevlig promenadstråk på runt 1 km (enkel väg) genom det natursköna Farsbovikens naturreservat. Parkering finns öster om den gamla grusvägen.

Farsboviken är ett skogsområde beläget vid sjön Roxen som kännetecknas av sin rikedom på biologisk mångfald. Det framträdande inslaget av ädellövskog, i synnerhet på sluttningar som leder ned till sjön, bidrar till dess ekologiska värde.

Området är hem för en mångfald av flora och fauna, där särskilt mossor och lavar är representerade, inklusive flera arter som klassificeras som hotade. Bland dessa arter återfinns den starkt hotade blekskaftade nållaven, vilken är en av de mest sällsynta lavarna i Europa. Fynden av denna art i Sverige är få, men ett signifikant antal har observerats i Östergötlands län, vilket placerar ett betydande bevarandeansvar på regionen.

Du kan läsa mer om Farsbovikens naturreservat på Länsstyrelsens hemsida.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Just nu har vi problem med kartan, om makrörerna inta laddar, testa att ladda om sidan. Vi arbetar på att fixa det här så snart som möjligt.

Se och göra nära Promenadväg genom Farsbovikens naturreservat

Boende nära Promenadväg genom Farsbovikens naturreservat

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Sandviks familjecamping, Fint belägen camping med ställplatser, stugor och tältplatser vid stora grönytor, sandstrand restaurang m.m. 6.7 km (Camping, Stuga)
  • GoGlampingSweden, Mysiga glampingtält där fåren betar utanför och med utsikt över bergs slussar. 12.4 km (Glamping)
  • Vreta Kloster Golfklubb, Vid golfklubben fins det stugor nära en restaurang, 3 golfbanor och grillmöjligheter. 12.5 km (Stuga)
  • Bergs Slussar Vandrarhem & Stugor, Fint beläget vandrarhem och stugor runt gästhamnen vid bergs slussar. 12.7 km (Stuga, Vandrarhem)
  • Quality Hotel The Box, Linköpings enda SPA-hotell. Ett perfekt hotell för hemestern med sitt 600 kvm stora SPA och trevliga restaurang. 12.8 km (Hotell)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 14.0 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 14.0 km (Hotell)
  • Kapten Billes, Vandrarhem vid Göta kanal med restaurant, café, bastuflotte, kanoter och massa mer. 14.1 km (Vandrarhem)
  • Ljungsbro Vandrarhem, Vandrarhem 100 meter från Göta kanal där du får tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter. 14.2 km (Vandrarhem)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 14.4 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 25 maj kl 1120.7°CVäxlande molnighet
söndag 26 maj kl 1121°CKlart
måndag 27 maj kl 1120.7°CLätta regnskurar
tisdag 28 maj kl 1224.3°CMulet
onsdag 29 maj kl 1219.7°CNästan klart
torsdag 30 maj kl 1222.1°CHalvklart
fredag 31 maj kl 1221°CMåttligt regn

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *