Stjärnorpsravinen

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Stjärnorpsravinen

En av trapporna i Stjärnorpsravinen en tidig höstdag.

Vi gör flera utflykter till Stjärnorpsravinen varje år för att det är en lugn och härlig plats som ger ett bra bryt i vardagen.

Stjärnorpsravinen är en unik plats i Linköpingstrakten och perfekt för härliga promenader. Nere i ravinen är det lättvandrat med breda och platta gångar, och längs ena väggen går det stigar som är medelsvåra att ta sig fram på. Missa inte att kolla in Stjärnorps slottsruin när du ändå är här!

Stjärnorpsbäcken vintertid

Den bästa tiden att besöka ravinen är från försommar till hösten, alternativt när vintern lagts sig och bäcken istappar formats i bäcken. Om du har vägarna förbi under senhöst eller tidig vår så stanna och kolla, men om du planerar att resa hit rekommenderar vi andra årstider.

Ravinen är formad av Stjärnorpsbäcken och skapar något av ett mikroklimat som ger lite av en djungelkänsla med en rik miljö med många växter och djur. Själva ravinen sträcker sig över 3 km och e ena delen av den går slingor från några hundra meter till 1,5 km. Ett särskilt drag är de jättelika ormbunkarna, speciellt ”strutbräken”, som kan nå upp till 2 meter i höjd i ravinen. Ravinen är hem för många fågelarter och fladdermöss, och i bäcken kan man se den sällsynta fisken bäcknejonöga.

Vi har skrivit en hel artikel om Stjärnorpsravinen och Stjärnorps slottsruin där du hittar fler tips och bra information.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Just nu har vi problem med kartan, om makrörerna inta laddar, testa att ladda om sidan. Vi arbetar på att fixa det här så snart som möjligt.

Bilder från Stjärnorpsravinen

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Stjärnorpsravinen

Boende nära Stjärnorpsravinen

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Sandviks familjecamping, Fint belägen camping med ställplatser, stugor och tältplatser vid stora grönytor, sandstrand restaurang m.m. 3.0 km (Camping, Stuga)
  • Vreta Kloster Golfklubb, Vid golfklubben fins det stugor nära en restaurang, 3 golfbanor och grillmöjligheter. 3.3 km (Stuga)
  • Ljungsbro Vandrarhem, Vandrarhem 100 meter från Göta kanal där du får tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter. 5.6 km (Vandrarhem)
  • Bergs Slussar Vandrarhem & Stugor, Fint beläget vandrarhem och stugor runt gästhamnen vid bergs slussar. 5.8 km (Stuga, Vandrarhem)
  • GoGlampingSweden, Mysiga glampingtält där fåren betar utanför och med utsikt över bergs slussar. 5.8 km (Glamping)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 13.5 km (Hotell)
  • Quality Hotel The Box, Linköpings enda SPA-hotell. Ett perfekt hotell för hemestern med sitt 600 kvm stora SPA och trevliga restaurang. 13.6 km (Hotell)
  • Sörby Glamping, Sommarglamping vid Göta kanal mellan Linköping och Borensberg. 13.7 km (Glamping)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 13.8 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 13.8 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
fredag 24 maj kl 1117.8°CMulet
lördag 25 maj kl 1124.1°CKlart
söndag 26 maj kl 1122.2°CVäxlande molnighet
måndag 27 maj kl 1226.5°CHalvklart
tisdag 28 maj kl 1227.5°CNästan klart
onsdag 29 maj kl 1223.1°CHalvklart
torsdag 30 maj kl 1221.9°CMulet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *