Fjällmossen brandstigen

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Fjällmossen brandstigen

Härliga stigar genom 2010-11 naturvårdsbränningsområde. Du kan lätt göra det till en rundslinga, eller en förlängning på Östra Fjällmosselederna eller Sörmlandsleden rundslinga Fjällmossen.

Det finns ingen parkering i anslutning till leden, men du kan vandra till stigarna från den stora parkeringen vid östra entrén till Fjällmossen naturreservat.

Om Fjällmossen naturreservat

Naturreservatet domineras av öppna myrar och omges av tallskog av varierande ålder. De typiska fåglar som observeras här omfattar arter som orre, storspov och olika piplärkor. Största delen av terrängen består av vad man kallar fattigkärr där vattnet filtrerats genom mineraljord och partiella områden matas endast av nederbörd. Den dominerande vegetationen är gles tallskog med inslag av risväxter som skvattram och bär som hjortron. Växande på myrmark kräver speciella anpassningar, vilket syns hos arter som tuvsäv och brunag. Bland den unika floran finns också orkidéen mossnycklar.

Inom reservatet finns skogsbeklädda öar och uddar, ofta med lågvuxen tallvegetation. Särskilt noterbart är Honungsholmen med dess urgamla och brandpräglade tallskog. Naturvårdsbränningar har utförts för att bibehålla områdets naturliga dynamik och vattenbalans, med lyckade återställningsinsatser av gamla torvtag och diken, vilket har förbättrat områdets hydrologiska villkor avsevärt.

Läs mer om reservatet på Länsstyrelsens hemsida.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Fjällmossen brandstigen

Boende nära Fjällmossen brandstigen

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Kolmårdsgården, Bed and breakfast mitt i det natursköna Kolmården nära vandring, bad och golf och många andra äventyr. 5.6 km (Bed and Breakfast)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 6.6 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 8.4 km (Stuga)
  • Mauritzbergs Slott & Golf, Ett av Östergötlands få slott du kan checka in på med egen restaurant, golfbana och mycket mer för dig som vill röra på dig eller bara ta det lugnt,. 12.0 km (Hotell)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 16.9 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 23.1 km (Hotell)
  • Södra Hotellet, Familjeägt hotell vid Södra Promenaden och nära Norrköpings konstmuseum. 23.3 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 23.5 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 23.5 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 23.5 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 13 juli kl 1119.7°CMulet
söndag 14 juli kl 1118.3°CHalvklart
måndag 15 juli kl 1115.7°CLätt regn
tisdag 16 juli kl 1221.6°CLätt regn
onsdag 17 juli kl 1222.3°CLätta regnskurar
torsdag 18 juli kl 1222°CMåttliga regnskurar
fredag 19 juli kl 1220.8°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *