Marielundsleden

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Marielundsleden

Marielund naturreservat är ett av Östergötlands två första naturreservat på grund av sin ”oersättlig urskogsskönhet”. Trotts sin skönhet är reservatet rätt litet och större delen av vandringen går till eller från reservatet, totalt blir det 2,5 km vandring ToR.

Parkering finns vid Skvättan söder om reservatet.

Om Marielund och Erikslund naturreservat

Marielund och det närliggande Erikslund är bland de bästa exemplen på urskogsyta man kan hitta i södra Sverige. Dessa områden kännetecknas av gammal skog med månghundraåriga träd, naturskogskaraktär och en hög andel död ved, vilket bidrar till en rik biologisk mångfald.

I dessa reservat är det vanligaste trädslaget tall och gran, med träd som är 200 till 400 år gamla och når en medelhöjd på ungefär 30 meter. Marken i Marielund och Erikslund är fylld med liggande döda trädstammar, torrakor och högstubbar, vilket gör terrängen utmanande att navigera men även mycket gynnsam för olika lavar och tickor.

Marielund är speciellt betydande då det var ett av Östergötlands första naturreservat, fridlyst sedan 1945.

Mer information om reservatet och dess historia hittar du på Länsstyrelsen Östergötland.

Se och göra nära Marielundsleden

Boende nära Marielundsleden

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Kolmårdsgården, Bed and breakfast mitt i det natursköna Kolmården nära vandring, bad och golf och många andra äventyr. 4.3 km (Bed and Breakfast)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 5.4 km (Hotell)
  • Mauritzbergs Slott & Golf, Ett av Östergötlands få slott du kan checka in på med egen restaurant, golfbana och mycket mer för dig som vill röra på dig eller bara ta det lugnt,. 9.1 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 11.1 km (Stuga)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 16.6 km (Hotell)
  • Kanalmagasinets Pensionat, Mysigt sommaröppet bed and breakfast i Mem där Göta kanal går ut i Slätbaken. 20.4 km (Bed and Breakfast, Glamping)
  • Södra Hotellet, Familjeägt hotell vid Södra Promenaden och nära Norrköpings konstmuseum. 21.2 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 21.2 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 21.5 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 21.6 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 116.9°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.7°CHalvklart
torsdag 25 april kl 112°CMåttligt regn
fredag 26 april kl 126.6°CMulet
lördag 27 april kl 127.2°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1213.1°CNästan klart
måndag 29 april kl 1214.1°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *