Bråvikenbrantsleden

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Bråvikenbrantsleden

Kanske den perfekta Kolmårdsleden för den äventyrslystne för här hittar du allt från grottor och gruvschakt till badplatser. Överlag kuperad och avancerad vandring så stora delar av leden är utmanande.

Det går totalt 10 km led genom Bråvikbrantens naturreservat som börjar strax utanför Kolmårdens Djurpark i väst och slutar nära färjeläget i Säter. Genom västra halvan går en reservatled och genom östra halvan går Sörmalandsleden 33:1.

Om Bråvikbrantens naturreservat

Bråvikenbrantens naturreservat är ett långt och smalt skyddat område nära vattnet Bråviken, mellan ett färjeläge och Kolmårdens djurpark. Skogen är nästan orörd med många stora tallar, knasiga torra träd, gröna dalar och blommiga ängar som luktar gott. Här flyger fjärilar omkring när det är varmt på sommaren.

Skogen känns ljus och varm, vilket gör att det är ett bra ställe för växter och småkryp. Solen skiner på berg och värmer upp vattnet i bukten, vilket gör att växterna kan växa länge och att vintrarna är milda. Det finns också en speciell jord här som är bra för växter.

Reservatet har också gamla berättelser att berätta. Det finns platser och ruiner som visar att människor grävde efter järn här för länge sedan.

Läs mer om reservatet hos Länsstyrelsen.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Bråvikenbrantsleden

Boende nära Bråvikenbrantsleden

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Kolmårdsgården, Bed and breakfast mitt i det natursköna Kolmården nära vandring, bad och golf och många andra äventyr. 4.3 km (Bed and Breakfast)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 5.4 km (Hotell)
  • Mauritzbergs Slott & Golf, Ett av Östergötlands få slott du kan checka in på med egen restaurant, golfbana och mycket mer för dig som vill röra på dig eller bara ta det lugnt,. 9.0 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 11.2 km (Stuga)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 16.7 km (Hotell)
  • Kanalmagasinets Pensionat, Mysigt sommaröppet bed and breakfast i Mem där Göta kanal går ut i Slätbaken. 20.3 km (Bed and Breakfast, Glamping)
  • Södra Hotellet, Familjeägt hotell vid Södra Promenaden och nära Norrköpings konstmuseum. 21.2 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 21.2 km (Hotell)
  • Husby Säteri, Boende i slottsmiljö anno 1795 en mil från Söderköping. 21.5 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 21.5 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 juli kl 1721.8°CVäxlande molnighet
onsdag 24 juli kl 1122°CHalvklart
torsdag 25 juli kl 1120.4°CHalvklart
fredag 26 juli kl 1222.9°CMulet
lördag 27 juli kl 1224.5°CMulet
söndag 28 juli kl 1221.6°CKlart
måndag 29 juli kl 1221.9°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *