Rodga Spis

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Rodga Spis

Rodga Spis ligger i det gamla säteriet vars huvudbyggnad är från 1670-talet. På sommaren serveras här prisbelönt glass av alla dess smaker och de har också vunnit SM med sin macka.

Rodga ligger väldigt fint vis Sörsjön och det är lika fint att sitta inne som ute på grund av de gamla tapeterna och inredningen. Se galleriet längre ner.

Vi tycker att Rodga Spis är en utmärkt utflykt för dig som vill fika fint i Kolmårdskogarna. Enda nackdelen är att det ligger lite svårtillgängligt med rätt långa smala vägar på olika sträckor hit. Men det är väl värt det. Dessutom ligger den stora Sörsjöns badplats nära, plus flera vandringsleder m.m. Så du kan lätt göra en heldagsutflykt till området.

Du hittar öppettider på deras hemsida.

Glassdisken i Rodga Säteri

Kort historia om Rodga Säteri

Rodga säteri är känt från 1500-talet då det kallades Rödjehemman. Tullinspektor Hans Peter Hellweg köpte gården på 1670-talet och anlade ett segelduksväveri som försåg svenska flottan med segel i nästan 200 år. Verksamheten lades ned på 1850-talet. Mangårdsbyggnaden är från 1670-talet med ett spåntak från 1750-talet. Norr om huvudbyggnaden finns arbetarbostäder från 1700-talet.

Utflykter att kombinera med Rodga Spis

En glass elelr fika på Rodga Spis är perfekt att kombinera med bad och lek vid Sörsjöns badplats, där det också finns en höghöjdsbana och camping. Det finns också flera leder som går nära badplatsen som rundslingan Åttan. Det går också att vandra runt Sörsjön och ta Rodga som en lyxig paus längs vägen.

Du kan också ta de smala skogsvägarna från Rodga ända till Simonstorp där du hitter det fina Brandkårsmuseet, och den lilla mysiga Bolens badplats.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från Rodga Spis

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Rodga Spis

Boende nära Rodga Spis

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Sandvik Gård Spa och Konferens, Gård utanför Åby vars SPA tillägnas damerna på helgerna. 8.8 km (Hotell)
  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 10.3 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 12.1 km (Hotell)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 13.7 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 15.9 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 16.2 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 16.4 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 16.6 km (Hotell)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 16.6 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 16.7 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
fredag 21 juni kl 1121°CNästan klart
lördag 22 juni kl 1114°CMulet
söndag 23 juni kl 1220.9°CHalvklart
måndag 24 juni kl 1223.2°CMulet
tisdag 25 juni kl 1225.5°CHalvklart
onsdag 26 juni kl 1227.5°CKlart
torsdag 27 juni kl 1226.1°CKlart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *