Sätramarkens vandringsled

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Sätramarkens vandringsled

Rundslinga som delvis går längs Ågelsjön och sen vidare i det lummiga och Sätramarken med skogklädda myrmark och sumpskog.

Leden går som en 8 och du kan välja om du vill gå hela eller första rundan, det betyder att det blir runt 1 eller 3 km. Du kan också kombinera leden genom Sätramarken med den Ågelsjön runt som är 10 km runt sjön med mycket att se och göra längs vägen.

Parkering finns vid Norrviken, följ den orangemarkerad vandringsled som tard dig till reservatet men också en badklippa och grillplats vid Ågelsjön.

Om Sätramarken naturreservat

Sätramarken naturreservat, beläget i de vackra Kolmårdsskogarna, är ett område vars mångfaldiga natur erbjuder allt från förkastningsbranter till lummiga sänkor och är hem för en mångfald av arter. Reservatet som delar landskap med Ågelsjöns dramatiska branter ned mot Hults bruk, bjuder sina besökare på en variationsrik växt- och djurvärld. I detta skyddade område frodas gammal granskog och sällsynta växter som korallrot och Jungfru Marie nycklar, liksom mossor och lavar som lunglaven som är beroende av områdets ädellövskogar.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Sätramarkens vandringsled

Boende nära Sätramarkens vandringsled

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 5.6 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 9.5 km (Hotell)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 10.5 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 11.7 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 12.0 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 12.4 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 12.5 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 12.6 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 12.7 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 12.7 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117.2°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.7°CHalvklart
torsdag 25 april kl 111.6°CLätt regn
fredag 26 april kl 126.1°CLätt regn
lördag 27 april kl 126.9°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.4°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.6°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *