Brandkårsmuseet i Simonstorp

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Brandkårsmuseet i Simonstorp

Brandkårsmuseet i Simonstorp

På museet i Simonstorp finns 250 fordon som brandbilar, ambulanser och polisbilar. Förutom fordonen så finns ett anta tidstypiska miljöer uppställda som berättar historien om utvecklingen av brandkårer och ambulansverksamheten fram till det som idag är Räddningstjänsten.

Vi var här 2021 och tycker att det var ett underbart museum som byggt upp intressanta miljöer från olika epoker av Räddningstjänstens utveckling. Dessutom var det trevligt att få lite extra historia av eldsjälarna som driver museet.

Förutom miljöer från olika epoker finns det en stor samling med olika utryckningsfordon som det går att komma riktigt nära.

De har också ett en liten kiosk/café där du kan köpa en glass och något och dricka på uteserveringen. För de minsta finns det ett lekrum med tema-enliga leksaker.

Museéet brukar ha öppet under hela sommaren men stängt under midsommarhelgen. Tider och mer hittar du på Brandkårsmuseets hemsida.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Våra bilder från Brankårsmuséet

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Brandkårsmuseet i Simonstorp

Boende nära Brandkårsmuseet i Simonstorp

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Sandvik Gård Spa och Konferens, Gård utanför Åby vars SPA tillägnas damerna på helgerna. 5.4 km (Hotell)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 15.0 km (Hotell)
  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 17.0 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 17.2 km (Stuga)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 19.2 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 21.3 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 21.7 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 21.8 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 21.9 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 21.9 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 1325°CKlart
måndag 20 maj kl 1118°CNästan klart
tisdag 21 maj kl 1120.2°CKlart
onsdag 22 maj kl 1221.1°CKlart
torsdag 23 maj kl 1222.1°CKlart
fredag 24 maj kl 1221.6°CKraftigt regn
lördag 25 maj kl 1223.8°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *