Att göra i Norrköping när det regnar eller vädret är trist

Den här artikeln innehåller affiliate-länkar. De låter oss utveckla tadigut.nu utan att det kostar dig något extra.

Dela gärna på:

Norrköping är en riktigt bra stad att vara i när det regnar! Här finns fortfarande massor att göra i centrum och utanför.

Om du vill röra på dig så finns det flera Bowlinghallar och ställen med shuffelboard och lekland. Dessutom finns några av Sveriges bästa museum och utställningar i Norrköping. Det och mycket mer hittar du här!

Väderprognos för Norrköping
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 20 juni kl 1819.1°CKlart
fredag 21 juni kl 1123.7°CNästan klart
lördag 22 juni kl 1121.5°CMulet
söndag 23 juni kl 1223.3°CHalvklart
måndag 24 juni kl 1223.8°CHalvklart
tisdag 25 juni kl 1226.3°CVäxlande molnighet
onsdag 26 juni kl 1224°CKlart

Gör en second hand runda i eller runt Norrköping

Norrköping är en riktigt bra stad för att göra second hand fynd i. Ta paraplyet och besök alla butiker i gamla stan, eller ta bilen runt till alla butiker i de yttre stadsdelarna.

Du hittar din närmaste butik och mucyket mer i vår karta i artikeln nedan. Lycka till!

Gå på ett evenemang

Norrköping har länge haft ett rikt kulturliv med en blandning av små och stora scener. Ta reda på vad som händer med Visit Norrköpings Evenemangskalender.

Besök Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C sett från andra sidan Motala ström

På Visualiseringscenter C möts näringsliv, kultur och forskning i världsklass. I byggnaden finns en gigantisk visualiserings dome, gratis utställningar, café och restaurang.

Här finns alltid ett antal utställningar på tre plan som är gratis. Utställningarna använder modern teknik och metodik för att hjälpa dig förstå förhållande och information som annars är svår att greppa eller ens se överhuvud taget.

Domen är huvudattraktionen på Visualiseringscenter C och erbjuder både domföreställningar samt interaktiva 3D-visningar för olika målgrupper.

Kolla in Visualiseringscenter C’s hemsida för aktuella utställningar och filmvisningar!

Här finns också CNEMA som erbjuder ett brett utbud av film, liveopera, barnbio och festivaler i moderna biosalonger. Cnemas film- och medielabb låter barn och unga skapa egna berättelser och se resultatet på bioduk.

CNEMA’s aktuella visningar och evenemang hittar du på deras hemsida.

Passa på att besöka Arbetets museum

Strykjärnet i Norrköping

Arbetets Museum fokuserar på samtal och berättelser kring människors arbete, liv och villkor. Museet är inrymt i den historiska byggnaden Strykjärnet, en ståtlig textilfabrik som byggdes 1916-1917.

Museets utställningar handlar om arbetsliv, vardagsliv och industrisamhällets kulturarv, med fokus på jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter. Ett av museets specialområden är dokumentärfotografi, och varje år visas flera fotoutställningar.

På Arbetets Museum finns något för alla, oavsett ålder. Här erbjuds aktiviteter för barn, som Museideckarna och Kreativa verkstan, samt evenemang för vuxna, såsom vernissage, debatter, kulturkvällar och konferenser. Museet har även en egen butik samt Restaurang VY på plan 6 och café Espresso House på plan 2 för fika och lättare maträtter.

Utforska Arbetets Museum för att lära dig mer om arbetslivets historia och delta i inspirerande och tankeväckande aktiviteter och samtal.

Läs mer på Arbetets museums hemsida.

Spela bowling eller andra inomhus-spel

Bowling, shuffleboard m.m är som gjorda för regniga dagar, och du hittar dem på flera ställen i Norrköping.

I Mirum Galleria ligger Event Center med bowling, shuffleboard, skytte och mycket mer. Här finns det garanterat något för både vuxna och barn att göra.

Bowling finns också på Vilbergen Bowling Center och Hugo Stekhus Klubb & Bowling.

Ta ett dopp i Centralbadet

Norrköping Centralbad funkar perfekt när det regnar och äventyrsbadet är roligt för både stora och små.

Läs mer på Centralbadets hemsida.

Lär dig om staden i Norrköpings Stadsmuseum

Norrköpings Stadsmuseum, årets museum 2021

Stadsmuseet består av charmiga fabriks- och hantverksbyggnader från 1800- och 1900-talen, vackert belägna längs Motala ströms norra strand. Byggnaderna ligger kring två gårdar: den östra gården som var en livligt trafikerad gårdsplan fram till 1960-talet, och den västra gården som var en privat trädgårdsanläggning med terrasser och rabatter.

Sedan 1981 använder Stadsmuseet båda fastigheterna för sin verksamhet, och byggnaderna blev statligt byggnadsminne 1990. Besök Norrköpings stadsmuseum för att fördjupa dig i stadens historia och ta del av spännande kulturupplevelser.

Läs mer på Norrköpings Stadsmuseums hemsida

Lär dig göra papper på Holmens museum

Holmens museum i Norrköping drivs av före detta anställda vid Holmens Pappersbruk och är beläget i det gamla industriområdet i byggnaden Strykbrädan. Museet fokuserar på traditionell papperstillverkning, där besökare kan lära sig om processen och även prova på att göra sitt eget papper.

Museet har öppet tisdagar och torsdagar mellan kl. 9:00 och 12:30.

Läs mer på Holmens hemsida.

Upplev fina och tänkvärda ting på Norrköpings Konstmuseum

Norrköpings Konstmuseum har en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Museet, som erbjuder fri entré till samlingen, har även en omfattande grafiksamling och en lugn, grönskande skulpturpark i stadens hjärta.

Museets historia började med en generös donation av industrimannen Pehr Swartz vid sekelskiftet 1900. Sedan dess har samlingen vuxit med fokus på svensk 1900-talskonst och samtidskonst. Konstmuseet flyttade 1946 till sin nuvarande byggnad vid Kristinaplatsen, ritad av stadsarkitekt Kurt von Schmalensee.

Skulpturparken vid Konstmuseet invigdes 1960 och är en plats för konst, teater, dans, musik och picknick. Parken, som skapades genom en donation av byggmästare Sture Gillgård, rymmer 15 skulpturer av konstnärer som Eric Grate, Elli Hemberg och Olle Baertling.

Läs mer på Norrköpings Konstmuseums hemsida.

Kultivera dig i Ståhl Collection

Ståhl Collection är en privat konstsamling av Mikael Ståhl som visas i Yllefabriken, en av Norrköpings gamla textilfabriker. Här kan du se cirka 170 konstverk av framstående samtida svenska och internationella konstnärer. Samlingen är en av de främsta privata i Norden och har fått uppmärksamhet långt utanför stadens gränser.

Yllefabriken ligger centralt vid Norrköpings vackra industrilandskap, intill Motala ström. I närheten hittar du museer, caféer, restauranger och vackra promenadstråk. Fabriksbyggnaden har en karaktäristisk tegelröd färg och stora fönster, samt bevarar en industriell atmosfär och fantastisk invändig rymd som passar konstupplevelsen.

Läs mer på deras hemsida.

Gör en roadtrip till Linköping

Av Xauxa, CC BY-SA 3.0, Länk

Om du redan gjort allt i Norrköping så varför inte åka till Linköping? Linköping har många roliga aktiviteter som passar bra då det regnar så som flygvapenmuseum, LasseMajas Deckarhus, slott, domkyrka och massor med second hand och loppisar.

Allt vi rekommenderar hittar du i artikeln här nedanför.

Dela gärna på:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *