Rykets gård

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Rykets gård

Glass från Rykets gård

Utanför Ödeshög och rätt nära rökstenen hittar du Rykets gård som gör gelato på fårmjölk och andra mer traditionella mejeriprodukter.

Det här är en av våra personliga favoriter bland Östergötlands glass-ställen, de lyckas med konststycket att göra en glass som är både unik och riktigt god. Vi har varit här flera år och glassen har blivit bättre var gång. Vi rekommenderar ett besök.

Länkar

Instagram
Facebook
Hemsida

Utflykter att kombinera med Rykets gård

Den mystiska Rökstenen

Det självklaraste stoppet nära Ryket är Rökstenen med Sveriges längsta runtext. Vid stenen finns det ett litet info-center där du kan läsa om vad som står och hur det kan tolkas, samt om hur det var när den skrevs. Passa också på att titta in i den sommaröppna kyrkan, den är väldigt fin invändigt. Ett aningen udda stopp mellan Ryket och Rökstenen är Röks lanthandel, du kommer förstå varför när du ser den.

Om du gillar Second hand och loppisar så finns det flera butiker inne i Ödeshög och längs vägarna runt omberg. Du hittar många i Östergötlands second hand och loppis-karta.

Det går också alldeles utmärkt att kombinera en Glass på Ryket med ett besök på Naturom Tåkern där det finns en fin och informativ utställning, fågeltorn, lekplats och flera vandringsleder.

Ännu mer vandring finns på och kring Omberg och som du lätt tar dig till från Rykets gård. Passa gärna på att stanna vid Alvastra klosterruin söder om Omberg.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Rykets gård

Boende nära Rykets gård

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Borghamn Strand, Lyxigt Vandrarhem och café med rik historia vid Vättern och Omberg, perfekt för både lugna och aktiva utflykter. 14.0 km (Vandrarhem)
  • Bjälbo Gästhus B&B, Familjeägt bed and breakfast mitt mellan Vadstena, Tåkern, Skänninge och Mjölby, så det finns gott om utflyktsmål i närområdet. 19.4 km (Vandrarhem)
  • Kungs Starby Gård Bed and Breakfast, Mysigt bed and breakfast i en 1700-tals gård strax utanför centrala Vadstena, ca 1 km från slottet. 21.2 km (Bed and Breakfast)
  • Starby Spa, Hotell & Konferens, SPA-hotell ett stenkast från Vadstena slott med ett 1100 kvm stort SPA. 21.4 km (Hotell)
  • Hotel Slottsgården, Trevligt hotell precis vid Vadstena slott och med bad, centrum, butiker och museum inom gångavstånd. 21.8 km (Hotell)
  • Vadstena Vandrarhem-Hostel, Ett enklare vandrarhem strax utanför centrala Vadstena. 22.3 km (Vandrarhem)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 22.4 km (Bed and Breakfast)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 22.5 km (Vandrarhem)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 22.5 km (Hotell)
  • Pensionat Hogården, Litet pensionat på den idylliska landsbygden utanför Boxholm. 22.6 km (Pensionat)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 2114.7°CKlart
måndag 20 maj kl 1118.2°CKlart
tisdag 21 maj kl 1119.5°CKlart
onsdag 22 maj kl 1218.9°CKlart
torsdag 23 maj kl 1219.5°CKlart
fredag 24 maj kl 1217.9°CKraftigt regn
lördag 25 maj kl 1218.8°CLätta regnskurar

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *