Getåravinens reservatled

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Getåravinens reservatled

Den här leden måste gå genom en av Östergötlands mest unika miljöer. Den tjocka mossan/laven som täcker stora områden kring ravinen ger ett mjukt och näst intill målat intryck. Lägg sedan till den porlande bäcken och resterna efter den park som anlades här på 1800-talet. Det hela bildar en härlig och mäktig naturuplevelse.

Getåravinen är en storslagen ravin där Getåbäcken ringlar sig fram för att mynna ut i Bråviken. Längs bäckens stränder breder en gammal granskog ut sig med viss lövträdsinblandning. I söder pryds landskapet av majestätiska ekar och kraftiga hasselbuketter som är rester efter den park som Robert Nobel, Alfred Nobels bror, anlade under 1800-talet. På de mer upphöjda terrängerna dominerar en åldrig tallskog.

Genom och längs ravinen går det flera olika stigar och det finns flera ställen att ta sig ner i ravinen från vägen, några ganska branta. Du kan själv välja hur långt du vill gå, från runt 1 km upp till runt 4 km om du börjar längst ner vid Bråviken och går hela slingan inklusive upp till utsiktsplatsen.

Vi rekommenderar starkt att vandra i Getå och det är ett ställe vi gärna återvänder till själva. En stor fördel är att det är rätt lätt att ta sig hit och du behöver inte vandra långt för att få en riktigt härlig naturupplevelse. Om du vill hitta fler liknande enkla naturupplevelser så läs vår artikel om Enkla men mäktiga naturupplevelser i Östergötland.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från Getåravinen och utsiktsplatsen

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Getåravinens reservatled

Boende nära Getåravinens reservatled

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 2.0 km (Hotell)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 9.3 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 9.4 km (Stuga)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 9.5 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 10.0 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 10.2 km (Vandrarhem)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 10.2 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 10.3 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 10.4 km (Hotell)
  • Elite Grand Hotel, Norrköping, Centralt beläget hotell vid vattnet i Gamla Norrköping, härifrån är det nära till Resecentrum, shopping, kultur och museum. 10.4 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 11 juli kl 1123.6°CMulet
fredag 12 juli kl 1122.8°CVäxlande molnighet
lördag 13 juli kl 1221.3°CMulet
söndag 14 juli kl 1221.9°CNästan klart
måndag 15 juli kl 1220.1°CHalvklart
tisdag 16 juli kl 1220.1°CHalvklart
onsdag 17 juli kl 1222.5°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *