Getå’s utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Getå’s utsiktsplats

Bråviken sett från utsiktsplatsen vid Getåravinen

Getå’s utsiktsplats ligger i slutet på en avstickare från leden genom Getåravinen. Uppe på berget är det öppet och du har god utsikt över Bråviken och landskapet runt omkring.

Vi var här 2023 och när vi kom hit så visste vi inte ens att det fanns en utsiktsplats vid Getåravinen! Men, det var en glad överraskning som vi glatt delar med oss av.

Stigen upp på berget börjar vid vägen (se länk nedan), och den är märkt med samma orangea färg som resten av leden. Från vägen är det ca 300 meter upp till toppen och stigen är rätt lätt att ta sig fram på, men något svårare än leden i Getåravinen.

Uppe på toppen finns det ett väldigt litet bord och gott om klippor att slå sig ner på. Allt som allt är det en härlig kontrast mot den mörkare och mer mystiska Getåravinen, och en av många bra anledningar att åka till Kolmården och Getå.

Vägbeskrivning till starten på stigen upp till utsiktsplatsen.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Getå’s utsiktsplats

Boende nära Getå’s utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 1.9 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 9.2 km (Stuga)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 9.6 km (Hotell)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 9.7 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 10.5 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 10.6 km (Vandrarhem)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 10.6 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 10.7 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 10.9 km (Hotell)
  • Elite Grand Hotel, Norrköping, Centralt beläget hotell vid vattnet i Gamla Norrköping, härifrån är det nära till Resecentrum, shopping, kultur och museum. 10.9 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 116.4°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 116.3°CLätta regnskurar
torsdag 25 april kl 126.9°CMulet
fredag 26 april kl 126.4°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.1°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *