Nedre Glotterns vandringsled

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Nedre Glotterns vandringsled

Vandringsled mellan Åby och Övre Glottern med en 3,5 km rundaslinga längs Nedre Glottern. Du kan börja vandringen från Åby hållet, Övre Glottern eller mitt mellan Övre och Nedre Glottern. Det finns dessutom flera andra leder att ansluta till.

Den fina Kolmårdsnaturen är varierad och stora delar går längs Glotterns strand som har både klippiga partier och partier med sandstränder. Om du vill Grilla eller övernatta så finns det ett vindskydd med eldplats nära stranden, några hundra meter från mitten parkeringen.

Om du vill vandra en hel dag längs Nedre Glotterns vandingsled går det utmärkt att ta sig hit kollektivt. Du kan enkelt ansluta till leden genom att ta bussen till hållplats Torshag och gå upp till badplatsen Kajen Åby där leden börjar.

Kommer du med bil så finns det flera alternativ. För en kortare utflykt så är det bästa att parkera på mitten-parkeringen där du kan gå rundslingan på 3,5 km, men du kan också börja uppe vid den lilla parkeringen vid Övre Glottern alternativt vid Kajen Åby. Parkeringarna finns med i kartan.

Om Glotternskogen naturreservat

Naturreservatet i Kolmården präglas av ett typiskt sprickdalslandskap med blockrika sluttningar, branter, hällmarker och dalgångar. Små mossar och sjöar med strandskogar omges av barrskog, som stundtals blandas med inslag av asp. Den gamla skogen ger ett vilt intryck med många lågor och torrträd, och i sumpskogsmiljöerna är al och björk vanliga.

Skogens höga ålder och den stora mängden döda träd skapar en perfekt livsmiljö för många ovanliga djur och växter. Flera arter är beroende av skogsbrand för sin överlevnad, och för att gynna dessa har två naturvårdsbränder anlagts i reservatet. Bränderna har skapat nya miljöer för bland annat brandlöpare, fjärilen skiktdynemott och svedjenäva. Fågellivet är rikt i området, och under sommarnätterna kan man höra nattskärrans surrande läte eller lyssna på storlommens ödsliga rop från sjön.

Läs mer på Norrköpings Kommuns hemsida.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Nedre Glotterns vandringsled

Boende nära Nedre Glotterns vandringsled

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 5.2 km (Hotell)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 7.1 km (Hotell)
  • Tallbackens Gård & Vandrarhem, Budgethotell och vandrarhem strax utanför Norrköping, och en bra bas för många spännande utflykter. 7.8 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 9.1 km (Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 9.6 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 9.6 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 9.8 km (Hotell)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 9.8 km (Hotell)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 9.9 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 10.0 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117.4°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.8°CHalvklart
torsdag 25 april kl 112.1°CLätt regn
fredag 26 april kl 126.3°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.3°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.4°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *