Marmorbruksleden

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Marmorbruksleden

Marmorbruksleden är ca 9,7 km och består av flera slingor i Marmorbrukets naturreservat i Kolmården. Vandringen går längs Bråvikens glittrande vatten, djupa marmorbrott, på stundtals branta skogsstigar och på klippor med hisnande utsikt. Missa inte utsiktsplatsen Spiran!

Delar av leden är tillgänglighetsvänlig, dels från marmorbruksmuséet ut till utsiktsplatsen Tittut går att ta sig med vagn eller rullstol. Lika så går det att ta sig från parkeringen för fiske ut längs med Bråvikens strand. Det är en väldigt fin sträcka och som går förbi ett vattenfyllt kalkbrott med härliga spikraka väggar (se bild ovan).

I östra delen av slingan ligger Vildmarkshotellet och sen Kolmårdens Djurpark. Om du vill lyxa till vandringen så rekommenderas en lunch på hotellet.

Vi rekommenderar att du ställer dig på någon av parkeringarna vid Marmorbruksmuséet, du kan ställa dig vid Kolmårdens djurpark men det kan kosta en del. Det finsn också en parkering vid Marmorbrukets östra entre som kanske är gratis.

Utsiktsplatsen Spiran längs Marmorbruksleden

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från marmorbruksleden

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Marmorbruksleden

Boende nära Marmorbruksleden

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 1.9 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 7.0 km (Stuga)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 9.4 km (Hotell)
  • Kolmårdsgården, Bed and breakfast mitt i det natursköna Kolmården nära vandring, bad och golf och många andra äventyr. 11.4 km (Bed and Breakfast)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 15.1 km (Hotell)
  • Södra Hotellet, Familjeägt hotell vid Södra Promenaden och nära Norrköpings konstmuseum. 15.4 km (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 15.5 km (Hotell)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 15.5 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 15.5 km (Vandrarhem)
  • Elite Grand Hotel, Norrköping, Centralt beläget hotell vid vattnet i Gamla Norrköping, härifrån är det nära till Resecentrum, shopping, kultur och museum. 15.5 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 116.7°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 118.1°CHalvklart
torsdag 25 april kl 111.8°CMåttligt regn
fredag 26 april kl 126.4°CMulet
lördag 27 april kl 127.1°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1213.7°CNästan klart
måndag 29 april kl 1214.7°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *