Håleberget orangea rundslingan

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Håleberget orangea rundslingan

Hålebergets naturreservat ligger utanför Motala och är perfekt för dig som vill ha en snabb naturfix. Det finns två rundslingor varav den längre tar dig upp på krönet med utsikt över Vättern och trakterna norr om Motala. Den orangea rundslingan på ringa 2,1 km är med andra ord en upplevelserik slinga!

Skogen kring Håleberget har gått så gott som orörd genom tiden på grund av den svåra trängen. Därför hittar du ett rikt växt- och svamp-liv läng stigarna genom naturreservatet. Så det är bra att hålla båda ögonen öppna även genom de delarna av slingan som går nedanför bergskammen.

Håleberget är ett perfekt utflyktsmål för 1-2 h upp till en halvdag i naturen. Om du bara pressar dig genom 2,1 km leden så är du färdig på ca 45 minuter, men det är inte det vi rekommenderar.

Utsiktsplatserna är som gjorda för att stanna upp och ta pauser. Lite medhavd fika är nästan ett måste. Och genast blir utflykten 1-2 h lång. Sen om du är nyfiken så finns det massor med små stigar att utforska och då är vi rätt säkra på att det då går att spendera en halv dag på Håleberget.

Du kommer snabbast upp till utsikten om du håller höger från parkeringen. Men har du tid rekommenderar vi att ta den längre vägen och sen sätta sig med lite fika vid utsiktsplatsen. Den kortare vägen är också betydligt svårare att ta sig fram på med flera väldigt branta delar.

Svettigt upp

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Vår bilder från Håleberget

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Håleberget orangea rundslingan

Boende nära Håleberget orangea rundslingan

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Varamon Vandrarhem, Enkelt boende vid Motala och precis vid Östergötlands längsta sandstrand (ett tips är att parkera bilen längre bort från stranden). 5.8 km (Vandrarhem)
  • Restaurang Sjövik, Enklare vandrarhem som ligger precis vid Varamobadet i Motala, dvs traktens längsta sandstrand. 6.3 km (Vandrarhem)
  • Mallboden Café & Vandrarhem, Enkelt boende vid Göta kanal och med ett av Motalas trevligaste Café på gården och Lokverkstan runt hörnet. 6.9 km (Vandrarhem)
  • Motala Wärdshus, Värdshus med anor från 1828 mitt mellan Göta kanal och Motala ström. Nära till Lokverkstan och Charlottenborgs slott. 7.2 km (Vandrarhem)
  • Hotell Östermalm, Mindre hotell ett stenkast från Motalas tågstation och nära till hamnen med restauranger och museum samt Göta kanal. 7.5 km (Hotell)
  • Hotell Carl Friman, Finare Motala-hotell med egen restaurant. Fri parkering och nära tågstationen. Gångavstånd till hamnen, centrum och Göta kanal. 7.5 km (Hotell)
  • Best Western Motala Stadshotell, Trevligt hotell mitt i Motala nära tågstationen, restauranger friluftsområde och Göta kanal. 7.6 km (Hotell)
  • Hotell City, Centralt Motala-hotell nära tågstationen och med relaxavdelning med bastu. 7.7 km (Hotell)
  • Hotell Nostalgi, Trevligt hotell med utsikt över Motala hamn, 10 minuter från tågstationen och runt hörnet finns flera restauranger, museum och Göta kanal. 8.0 km (Hotell)
  • Medevi brunn, Boende i klassisk brunnsmiljö i rum eller helt hus, Här kan du av miljön, lyssna på brunnsorkestern och vandra lite. 8.5 km (Hotell, Stuga)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 20 juni kl 2111.7°CKlart
fredag 21 juni kl 1118.3°CKlart
lördag 22 juni kl 1118°CMulet
söndag 23 juni kl 1219.7°CVäxlande molnighet
måndag 24 juni kl 1220.7°CMolnigt
tisdag 25 juni kl 1224.2°CKlart
onsdag 26 juni kl 1224.6°CKlart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *