Bärsjöskogens naturreservat

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Bärsjöskogens naturreservat

Omarkerad stig i Bärsjöskogens naturreservat med varierande natur och en ravin som går genom reservatet. En tur genom reservatet är på strax över 2 km, men till det kommer antagligen en 3 km (enkel väg) vandring från parkeringen.

OBS 3km från parkering vid Gamla stockolmsvägen (se karta).

Precis invid Bärsjöskogens naturreservat finns det också en leden i Brostugugölen naturreservat, den är något enklare att vandra och på 1,5 km. Passa gärna på att vandra båda när du är här, och mellan dem finns det en rastplats med infomationskyltar.

Om Bärsjöskogens naturreservat

Bärsjöskogens naturreservat ligger vid Bärsjöns sydvästra strand. Reservatet kännetecknas av en gammelskogskänsla och består av en kuperad barrskog med imponerande höga berg och branter. Inom detta område möter besökare en ravin med stora stenblock och en bäck som flyter från reservatets mitt ner mot Bärsjön i norr. Jättestora block, döda träd och omkullfallna granar skapar en vild och naturnära atmosfär.

Läs mer på Norrköpings kommuns hemsida

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Se och göra nära Bärsjöskogens naturreservat

Boende nära Bärsjöskogens naturreservat

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 3.1 km (Hotell)
  • Scandic Norrköping Nord, Familjevänligt Scandichotell som du lätt tar dig till med bil, perfekt för äventyr i både Kolmården och Norrköping. 9.7 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 10.7 km (Stuga)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 11.2 km (Vandrarhem)
  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 11.5 km (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 11.5 km (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 11.7 km (Hotell)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 11.7 km (Hotell)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 11.8 km (Hotell)
  • Elite Grand Hotel, Norrköping, Centralt beläget hotell vid vattnet i Gamla Norrköping, härifrån är det nära till Resecentrum, shopping, kultur och museum. 11.9 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117.4°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.9°CHalvklart
torsdag 25 april kl 111.5°CMåttligt regn
fredag 26 april kl 126°CMulet
lördag 27 april kl 126.9°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1214.1°CVäxlande molnighet
måndag 29 april kl 1215.3°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *