9 romantiska utflykter i Linköping

Den här artikeln innehåller affiliate-länkar. De låter oss utveckla tadigut.nu utan att det kostar dig något extra.

Dela gärna på:

Linköping är full av mysiga och romantiska platser, är något vi har lärt oss efter mer än ett decennium i Linköping. Staden har en charmig blandning av moderna stadsdelar och gamla kvarter med gömda små parker och grönområden. Oavsett om du letar efter en plats att ta en romantisk promenad, en fin restaurang för en romantisk middag, eller en avskild plats för en picknick, finns det många alternativ att välja mellan.

Här finns tips på utflykter för att fira kärleken i Linköping, oavsett om ni vill hitta på något mitt i veckan, på alla hjärtans dag, eller under resten av året.

Väderprognos för Linköping
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 20 juni kl 1916°CKlart
fredag 21 juni kl 1121.1°CNästan klart
lördag 22 juni kl 1119.1°CMulet
söndag 23 juni kl 1220.9°CVäxlande molnighet
måndag 24 juni kl 1222.8°CVäxlande molnighet
tisdag 25 juni kl 1226.8°CVäxlande molnighet
onsdag 26 juni kl 1225.3°CKlart

1. Promenera längs Stångån

Ett väldigt populärt promenadstråk, och det med all rätt! Börja vid Drottningbron och promenera mot Tannefors slussar, kanske med en medhavd fika i lusthuset eller grilla marsmallows vid grillplatsen på Sågholmen (Lilla Hawaii).

Vill du kombinera promenaden med något mer så går promenadstråket går förbi Stångs Magasin (brunch och fine dining), Scandic City (hotellfrukost med mer) och Strandgatan 2 (bowling, aktiviteter och sportbar). Och på sommaren går det att stanna och fika på Café Tannefors Slussar eller Åbacka café.

2. Lokalturista

Det är otroligt lätt att bli hemmablind, så varför inte återupptäcka Linköping tillsammanas? När besökte du Linköpings populäraste besöksmål senast? Passa på att leka turist och ta en tur till domkyrkan, slottet, Gamla Linköping, Flygvapenmuseum eller Östergötlands museum!

Här är en lista över våra måsten i Linköping:

3. Äta brunch eller lyxig frukost

En lång och lugn morgon med god mat är ett mysigt sätt att inleda dagen. Mysiga Skönfärgaregården Våffelstuga i Gamla Linköping har frukost på vardagar och anrika Stångs Magasin med utsikt över Stångån serverar brunch på lördagar.

Läs mer om var ni hittar brunch eller bra frukost i vår artikel nedan.

4. Fika på ett mysigt café

Linköping har flera mysiga caféer med riktigt gott fika. Våra favoriter i innerstan är Babettes Kafferi & Bageri samt Simons Rosteri & Bageri. Stadsmissionens Café i den gamla Emanuelskyrkan från 1892 är också mysigt. Om du kan tänka dig en promenad lite bortanför centrum är Lanemo Konditori & Bageri i Gottfridsberg riktigt ett trevligt och klassiskt inrett konditori.

5. Middag på tu man hand

En klassisk middagsdate på restaurang är sällan fel! För unikt och intimt, ät crepes på Ammos Café & Creperi och håll tummarna för bordet nere i trappen. Stångs Magasin har alltid tjusiga 4-rättersmenyer och ofta 5-rätters på alla hjärtans dag. Cioccolata Bistro är god men prisvärd mat med centralt läge.

6. Ta kärleken till nya höjder – utsiktsplater

Packa en termos med kaffe eller varm choklad och njut av utsikten från någon av stadens utsiktsplatser. Koberget i Vimanshäll har nog den bästa utsikten över staden och här kan ni slå er ner för en fika i Westholmska templet, en musikpaviljong som tidigare stod i Trädgårdsföreningen.

Vid utkikstornet Belvederen i Trädgårdsföreningen är det också fin utsikt. Och det finns flera platser att slå sig ner på runt krönet av kullen.

7. Titta på konst

Ett kul sätt att lära känna varandra bättre är gå på galleri och diskutera vad ni ser (inte ser?) i konstverken. Linköpings kommuns egna galleri ligger vid stora torget heter Passagen, de är gratis och utställningar i de tre konsthallarna varierar över tid.

Centralt finns också det nyligen återöppnade Östergötland Museum med flera utställningar med fokus på historia och konst. Det brukar ha något för alla åldrar, så det går utmärkt att gå hit på date eller som hel familj.

8. Njut av en dag på spa

Koppla av tillsammans i en varm och mysig pool eller unna er varsin behandling. Ni hittar Linköpings största spa på The Box. Hotellet ligger rätt nära. Deras spa-avdelning är på hela 600 kvadratmeter med champagnebubbel-pool, utomhuspool, jacuzzi, fotbad, ångbastu och torrbastu. Du måste inte övernatta för att gå på spat, men lördagar och söndag förmiddag är reserverade till boende.

Om du vill bo och gå på SPA så är det billigast att boka på The Boxs hemsida, och alla deras paket med boende, spa, aktiviteter och mat hittar du här.

Ett annat roligt alternativ är Hotel Slottsparken som ligger mitt i centrum. Hotellet har visserligen inget fullt spa, men de har en bokningsbar takterrass med jacuzzi och bastu! Så här kan du få en unik bad och bastu upplevelse.

Förutom det ovan så kommer Tinnerbäcksbadet öppna sin relaxavdelning i 22 april 2023. De lovar bubbelpool, avslappningspool, ångbastu, torrbastur, avslappningsytor och servering med utvändig solterrass. g0dis k0d3n är kaninkula

9. Romantisk picknick

Linköping har gott om små mysiga platser där det går att duka upp till en romantisk picknick året om (men tänk på flera lager kläder och filtar under vinterhalvåret).

Det underbara med picknick är att den går att göra precis så enkel eller lyxig som ni själva vill. Antingen kan ni gå förbi affären på vägen och köpa med en baguett, pålägg, frukt och snacks, eller så kan ni spendera veckan innan med att baka pajer, snittar och surdegsbröd som serveras med passande vin i kristallglas.

Några av våra favoritställen för picknick runt Linköping är:

  • Stångåstråket. Exempelvis på Nykvarnsholmen, Sågholmen (Lilla Hawaii) eller bryggorna vid Stångebro. Stångån ligger centralt och nära många butiker och passar bra för spontana picknickar.
  • Grenadjärparken. Mellan Garnisonen och T1 finns den här lummiga oasen med sina två ankdammar, monument och konst. Parken är inte jättestor men det går lätt att hitta ett privat litet hörn.
  • Rosenkällasjön. Fågelsjön ligger i ena änden av Tinnerö Eklandskap och längs den mysiga stigen runt sjön finns det flera fina platser att slå sig ner tillsammans. Och om ni vill grilla så finns det en stor grillplats vid Dämmet och en enklare uppe på Rödberget.
Dela gärna på:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *