Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Brunch och frukost i Linköping

Dela gärna på:

Brunch har verkligen slagit genom i Linköping och vi har turen att kunna hitta bruncher i olika utföranden och prisklasser! Här är vår sammanställning av frukostar och bruncher i Linköping.

När det gäller hotellen så kan det vara bra att slå en signal dagen innan för att se om det finns plats, vi har råkat ut för att hotellen varit full och därför inte kunnat ta in fler frukostgäster.

Vi har haft den här listan några säsonger nu och märkt att öppettider och utbud ofta ändras, så dubbelkolla alltid öppettider och priser. Vi gör vårt bästa för att hålla listan uppdaterad, kontakta oss om det är något så vi kan fixa det.

Om du vill hitta på något medans du smälter maten så kolla gärna in vår guide till gratisaktiviteter i Linköping. Och om det regnar? 11 saker att göra i Linköping när det regnar.

Brunchställen i Linköping

Stångs Magasin (Lördagar)

Detta finare etablissemang hittar du nere vid Stångåns kant. På vardagarna serveras vällagade luncher och på kvällarna serveras 4-rätters eller á la carte.

Brunchen serveras på lördagar samt några extra dagar kring högtider och event. I buffén hittar du kallskuret, sill, korvar, kyckling, pannkakor, omelett, matiga sallader samt ett dessertbord(!). Se aktuella tider och priser samt boka här.

Adress: Södra Stånggatan 1, 582 73 Linköping

Brasseri Grand (Lördagar)

Det relativt nyöppnade Brasseri Grand ligger i ett stenkast från Domkyrkan. De profilerar sig med klassiska vällagade rätter utan krusiduller och med en blandning av de franska och svenska köken.

Varje lördag mellan kl. 12-15 slår de upp dörrarna och bjuder till brunch. En rätt från brunchmenyn går på mellan 125 kr och 185 kr, och det finns också á la carte rätter. Kolla in meny och öppettider här.

Adress: Platensgatan 4, 58220 Linköping

Cioccolata (Söndagar)

En av stans bättre restauranger som ligger enligt oss och som erbjuder brunch varje söndag med uppehåll över sommaren. Restaurangen ligger i korsningen Ågatan Klostergatan. På menyn hittar du en mix av svensk och italiensk husmanskost.

Brunchen serveras på söndagar och består av en buffé för 299 kr. I Buffén hittar du alla mjöliga godsaker som bröd, ost, kallskuret, sallader, frukt, pannkakor och pizza! Kolla in meny och öppettider här.

Adress: Ågatan 24, 582 22 Linköping

&hotel (Vissa Lördagar/Söndagar)

Det stiliga hotellet nära Linköpings slott är ett av Linköpings nyare hotell. Här äter du i rymliga lokaler och restaurangen erbjuder frukost, lunch, middag och afterwork.

Brunchen serveras under utvalda datum och har ibland teman så som halloween och jul. Kolla aktuella tider, priser och boka här.

Adress: Storgatan 49, 582 28 Linköping

M/S Kind (vissa Söndagar under sommarhalvåret)

Linköpings mest unika brunch hittar du nog på M/S Kind där du får bruncha medans båten går en tur på Kinda kanal, med slussar och allt. Du börjar och slutar utanför Stångs magasin, med gångavstånd till centrum.

M/S Kind trafikerar Kinda kanal under sommaren och några av söndagarna lägger de ut med brunch ombord. Buffén lovar något för alla med kallskuret, småvarmt och dessert. Tider och aktuell information hittar du här.

Adress: Södra Stånggatan 1, 582 73 Linköping

Hotellfrukost i Linköping

Stora Hotellet (frukostbuffé)

Frukostbuffén går att äta även som besökare i detta anrika hotell vid stora torget. Enligt oss har Stora Hotellet den bästa hotellrestaurangen i Linköping, och det speglar sig i deras frukost.

Frukosten serveras hela veckan och om du inte bor på hotellet så är det i mån av plats. Läs mer här.

Adress: Stora Torget 9, 582 19 Linköping

&hotel (frukostbuffé)

Hotellet nära slottet serverar sin frukostbuffé varje dag. Det går utmärkt att äta frukost här även om du inte bor på hotellet.

Läs mer och boka här.

Adress: Storgatan 49, 582 28 Linköping

Scandic Frimurarehotellet (frukostbuffé)

Insprängt bland Linköpings miljonpalats ligger det borglika Frimurarhotellet. Här serveras frukostbuffé till gäster och andra besökare.

Frukost serveras måndag-söndag. Restaurangens hemsida hittar du här och mer information om frukost och priser för icke-gäster hittar du här.

Adress: Sankt Larsgatan 14, 582 24 Linköping

Scandic Linköping city (frukostbuffé)

Serveringen ligger i hotellets veranda med utsikt över sandstranden vid Stångån. Här serveras frukostbuffé till gäster och andra besökare.

Frukost serveras måndag-söndag. Restaurangens hemsida hittar du här och mer information om frukost och priser för icke-gäster hittar du här.

Adress: Gamla Tanneforsvägen 51, 582 54 Linköping

Scandic Linköping väst (frukostbuffé)

Hotellet ligger i utkanten av Ryd och är lätt att ta sig till med bil. Här serveras frukostbuffé till gäster och andra besökare.

Frukost serveras måndag-söndag 07:00-11:00. Restaurangens hemsida hittar du här och mer information om frukost och priser för icke-gäster hittar du här.

Adress: Mårdtorpsgatan 4, 584 32 Linköping

Hotell Ekoxen (frukostbuffé)

Vid ena änden av trädgårdsföreningen ligger hotell Ekoxen. Här serveras frukostbuffé till gäster och andra besökare.

Läs mer här.

Adress: Klostergatan 68, 582 23 Linköping

Caféer och restauranger med bra frukost i Linköping

Lanemo Konditori och Bageri (À la carte frukost)

Traditionellt konditori i Gottfridsberg där du hittar scones, mackor och alla möjliga bakverk. Det här är fiket närmast oss och vi älskar deras scones.

Öppet alla dagar, med undantag under sommar och vissa högtider, aktuella tider hittar du här.

Adress: Västra vägen 6, 582 34 Linköping

Simon’s Rosteri & Bageri (À la carte frukost)

I backe nedanför slottet ligger Simon’s som förutom att baka och rosta sitt eget kaffe har en alldeles egen frukostmeny. Här hittar du croissanter med olika pålägg, overnight oats och en massa mer.

Mer om tider och frukostmenyn hittar du här.

Adress: Storgatan 39, Linköping

Café Chocolat

Mitt mot Simons ligger det mysiga Café Chocolat och på morgonen erbjuder deras frukostmeny paket med varma eller kalla mackor beroende på vad du känner för eller hur hungrig du är.

Hela menyn och öpppetider med mera hittar du på deras hemsida.

Ronaldos Bistro (À la carte frukost)

Ronaldos är kända för sitt surdegsbröd och kardemummabullar. På vardagarna öppnar bistron redan vid 07:30 och serverar mackor med diverse pålägg.

Öppettider och meny hittar du här.

Adress: Brandmannagatan 7B

Cirkuskafeét (À la carte frukost)

Cafét och bistron inredd i 50-tals stil ligger i en av Linköpings mest intressanta byggnader. Huset restes 1912 för att ta kunna ta in kringresande cirkusar! Här hittar nattugglorna frukost då de slår upp dörrarna riktigt tidigt. På menyn står enklare mackor och mat.

Öppettider, meny och mer historia hittar du här.

Adress: Platensgatan 29, 582 20 Linköping

Restaurang Ganymeden (frukostbuffé)

Lunchrestaurangen i Tornby öppnar extra tidigt på fredagar för att servera sin frukostbuffé.

Frukosten serveras fredagar 08-10, men lunch måndag-fredag 11-13:30. Se hemsidan för mer om vad som ingår och lunchmenyn.

Adress: Roxengatan 11, 582 73 Linköping

Dela gärna på:

Similar Posts

En kommentar

  1. Thobias!
    Fantastisk och bästa listan över frukost/brunch/lunchställen i vår lilla stad! Efterfrågat detta och letat, länge.. det skulle ta en doktor i medicinsk teknik för att få fram 😉
    Tack🌸 fortsatt trevlig sommar!

    Mvh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *