Vistkärret naturled

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Vistkärret naturled

Genom Vistkärret går en fin vandringsled på totalt 1,2 km fram och tillbaka. De första 300ish metrarna går på spänger genom sumpskogen för att sedan gå en rundslinga i ädellövskogen på andra sidan.

Den första biten är den mest djungellika vi stött på i Östergötland. När vi först kom hit kändes det smått surrealistiskt att gå från Sturefors idrottsplats till det frodiga Vistkärretet på bara några metrar. Överraskningen var extra stor då vi inte viste att kärret fanns utan av en händelse råkade gå förbi och se en spång som gick in i ett hav av vass.

Starten på rundslingan ligger några hundra meter från parkeringarna för idrottsplatsen och badplatsen, och vägen dit är tillgänglighetsanpassad. Själva spånen är lätt att ta sig fram på, men smal. Inne i ädellövskogen går leden på små stigar som är sparsamt markerade. Framförallt är det lätt att missa vart slingan vänder. Se kartan nedan.

Bilder från Vistkärret

Vi var här tidigt i juni och då blommade många av växterna i kärret.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Se och göra nära Vistkärret naturled

Boende nära Vistkärret naturled

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 10.8 km (Hotell)
  • Quality Hotel The Box, Linköpings enda SPA-hotell. Ett perfekt hotell för hemestern med sitt 600 kvm stora SPA och trevliga restaurang. 10.9 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 11.0 km (Hotell)
  • Clarion Collection Hotel Slottsparken, Centralt hotell med bad och bastu på taket. 11.0 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 11.3 km (Hotell)
  • Valla Vandrarhem, Modernt vandrarhem i anrika Valla gård mitt bland museum, djur, Linköpings största lekplats och mycket mer för hela familjen. Öppet på sommaren. 11.4 km (Vandrarhem)
  • Valla Folkhögskola B&B, På sommaren öppnar folkhögskolan upp som B&B med flera rum med egen dusch samt en stor trädgård. Ett stenkast från Valla gård och Gamla Linköping. 11.5 km (Bed and Breakfast)
  • Hilma Winblads Bed & Breakfast, Härligt B&B i restaurerade 1800-tals hus mitt i Gamla Linköping, antagligen centrala Linköpings mysigaste boende. 11.6 km (Bed and Breakfast)
  • Scandic Linköping Väst, Perfekt Scandichotell för dig som kommer med bil, du tar dig lätt hit och sen vidare till Mjärdevi, universitetet, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum. 12.8 km (Hotell)
  • Klefstad Gård, Lantligt boende som passar bra för par på slätten utanför Linköping. 14.9 km (Bed and Breakfast)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 22 juni kl 1114.3°CLätt regn
söndag 23 juni kl 1118.7°CHalvklart
måndag 24 juni kl 1123.4°CKlart
tisdag 25 juni kl 1226.6°CVäxlande molnighet
onsdag 26 juni kl 1226.8°CKlart
torsdag 27 juni kl 1227.9°CKlart
fredag 28 juni kl 1227.5°CKlart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *