Re-ed, ARKNAT designade fågeltorn

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Re-ed, ARKNAT designade fågeltorn

ARKNAT vindskyddet Re-ed som ligger längs Vassleden i Tåkern

Kring Tåkern och Omberg byggdes 2023 tre vindskydd av arkitektstudenter i sammarbete med ARKNAT. Nära Naturum Tåkern ligger vindskyddet Re-ed som är en skyddad plats att ta en fika på och titta på fågellivet i vassen.

Vi tycker att vindskyddet är riktigt fint och vi är själva väldigt glada för att vi hittade till det på en av våra utflykter. Re-ed passar bäst för en fika eller vilopaus längs vandringsturen. Det är inte ett vindskydd du sover i och fågeltornen runt leden är bättre konstruerade för fågelskådning.

Vi var här våren 2024 då vassen fortfarande var gyllene och fåglarna häckade för fullt. Under vadningen och när vi åt i Re-ed såg vi allt från gäss till rovfåglar flygandes över oss med fiskar lika stora som dem själva.

Vi rekommenderar att du tar med en kikare om du har en, det är inget måste men det gör det lättare att se fåglarna utan att störa.

Hitta till ARKNAT Re-ed i Tåkern

ARKNAT Vindskyddet Re-ed ligger längs med Vassleden som är en 4 km orange-markerad led som börjar vid Naturum Tåkern. Du behöver inte gå hela sträckan för att komma ut ttill vindskyddet (se kartan nedan).

En alternativ och kortare väg till vindskyddet Re-ed är att börja vid Svanhals kyrka och sen följa leden ner till vindskyddet. När vi var har var delar av den vägen under vatten, men det var också ovanligt högt vatten våren 2024.

ARKNAT vindskyddet Re-ed som ligger längs Vassleden i Tåkern

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Se och göra nära Re-ed, ARKNAT designade fågeltorn

Boende nära Re-ed, ARKNAT designade fågeltorn

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Borghamn Strand, Lyxigt Vandrarhem och café med rik historia vid Vättern och Omberg, perfekt för både lugna och aktiva utflykter. 9.2 km (Vandrarhem)
  • Bjälbo Gästhus B&B, Familjeägt bed and breakfast mitt mellan Vadstena, Tåkern, Skänninge och Mjölby, så det finns gott om utflyktsmål i närområdet. 12.6 km (Vandrarhem)
  • Kungs Starby Gård Bed and Breakfast, Mysigt bed and breakfast i en 1700-tals gård strax utanför centrala Vadstena, ca 1 km från slottet. 12.9 km (Bed and Breakfast)
  • Starby Spa, Hotell & Konferens, SPA-hotell ett stenkast från Vadstena slott med ett 1100 kvm stort SPA. 13.0 km (Hotell)
  • Hotel Slottsgården, Trevligt hotell precis vid Vadstena slott och med bad, centrum, butiker och museum inom gångavstånd. 13.4 km (Hotell)
  • Vadstena Vandrarhem-Hostel, Ett enklare vandrarhem strax utanför centrala Vadstena. 13.9 km (Vandrarhem)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 14.0 km (Bed and Breakfast)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 14.1 km (Vandrarhem)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 14.2 km (Hotell)
  • Hotell Dahlströmska gården, Mindre hotell i en gård med anor från 1700-talet beläget i centrala Vadstena, och med mycket intressant inom gångavstånd. 14.3 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 1121.6°CKlart
måndag 20 maj kl 1118°CKlart
tisdag 21 maj kl 1218.7°CKlart
onsdag 22 maj kl 1218.6°CKlart
torsdag 23 maj kl 1219.9°CKlart
fredag 24 maj kl 1218.9°CVäxlande molnighet
lördag 25 maj kl 1218.8°CVäxlande molnighet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *