Oxbåset ravin och utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Oxbåset ravin och utsiktsplats

Utsikten norrut från klipporna vid Oxbåset på Omberg

Oxbåset är en ravin strax norr om Stocklycke hamn på Omberg. Det går att klättra ner till Vättern i sprickan, men det kommer vara rätt krävande. Vi rekommenderar att du gör som oss och stannar på klippan och njuter av utsikten över Vättern och den stora grottan norr om ravinen.

Stigen ner till Oxbåset blir väldigt blöt och lerig när det är blött, och det är inte alltid lätt att gå sidovägar. Bra skor rekommenderas och oömma kläder. Det positiva är att det inte är så jättelång sträcka som är krånglig, i alla fall till utsiktplatsen.

Hitta till Oxbåset på Omberg

Vägen ner till Oxbåset från Ombergs naturstig

Det är rätt lätt att hitta till Oxbåset, det finns skyltat från vägen och där lederna separerar lite längre bort. Följ de vita markeringarna för ”Naturstig Omberg och istiden” och sedan är det en kortare men mer krävande avstickare till Oxbåset.

Uppe på Norra sjövägen (Den enkelriktade vägen som går från Stocklycke till Borghamn) finns det en liten ficka vid stigen ner till Oxbåset, det finns också en rastplats strax efter stigen neråt.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från Oxbåset

Se och göra nära Oxbåset ravin och utsiktsplats

Boende nära Oxbåset ravin och utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Stocklycke Vandrarhem, Vandrarhemmet mitt på Omberg. De flesta av Ombergs vandringsleder passerar direkt utanför dörren. 614 m (Vandrarhem)
  • Ombergs Turisthotell, Traditionellt boende mellan Alvastra klosterruin och Ombergs hällar, härlig utsikt, nära till vandring och god mat. 2.4 km (Hotell)
  • Ombergs Golf Resort, Boende vid golfbanan med närhet till vandring och bad längs den fina kusten mot Vättern och med Omberg runt hörnet. 5.9 km (Hotell)
  • Borghamn Strand, Lyxigt Vandrarhem och café med rik historia vid Vättern och Omberg, perfekt för både lugna och aktiva utflykter. 8.3 km (Vandrarhem)
  • Kungs Starby Gård Bed and Breakfast, Mysigt bed and breakfast i en 1700-tals gård strax utanför centrala Vadstena, ca 1 km från slottet. 20.3 km (Bed and Breakfast)
  • Starby Spa, Hotell & Konferens, SPA-hotell ett stenkast från Vadstena slott med ett 1100 kvm stort SPA. 20.5 km (Hotell)
  • Hotel Slottsgården, Trevligt hotell precis vid Vadstena slott och med bad, centrum, butiker och museum inom gångavstånd. 20.9 km (Hotell)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 21.6 km (Vandrarhem)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 21.6 km (Bed and Breakfast)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 21.7 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 juli kl 1619.5°CHalvklart
onsdag 24 juli kl 1116.7°CHalvklart
torsdag 25 juli kl 1117°CHalvklart
fredag 26 juli kl 1220.4°CHalvklart
lördag 27 juli kl 1219.3°CMåttliga regnskurar
söndag 28 juli kl 1219.2°CKlart
måndag 29 juli kl 1219°CVäxlande molnighet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *