Johannisborg

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Johannisborg

Johannisborg uppfördes 1613-1639 på uppdrag av hertig Johan av Östergötland (1589-1618), efter ritningar av arkitekt Hans Fleming (1545-1623) som också ritade slottet Norrköpingshus.

I början av 1700-talet var Sverige i krig med Ryssland. 1719, efter 20 års krig, skedde de så kallade Rysshärjningarna då ryssarna brände ner bland annat Södertälje, Trosa, Nyköping och Norrköping. Den 30 juli kom 394 ryska skepp på Motala Ström och Johannisborg var redan då för förfallet för att skydda staden. Ryssarna stannade i fem dagar och brände hela staden till grunden. Året därpå började sten och tegel tas från Johannisborgs slott för att återuppbygga Norrköping.

Det som återstår idag är porttornet och slottets vallar.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Just nu har vi problem med kartan, om makrörerna inta laddar, testa att ladda om sidan. Vi arbetar på att fixa det här så snart som möjligt.

Bilder från Johannisborg

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Johannisborg

Boende nära Johannisborg

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Comfort Hotel Norrköping, Fräscht hotell vid Motala ström och nära till det mesta i Norrköping city, och inte minst inre hamnen med sin moderna badplats. 609 m (Hotell)
  • Centralstationens Vandrarhem, Rum på andra våningen av Norrköpings centralstation med en möblerad balkong med utsikt över järnvägsparken. 860 m (Vandrarhem)
  • Scandic Strömmen, Nära resecentrum och med bra frukost, ett perfekt Scandichotell för dig som vill upptäcka Norrköping. 878 m (Hotell)
  • First Hotel Central, Hotell med en relaxavdelning på takterrassen och inom bekvämt gångavstånd till allt i centrala Norrköping. 992 m (Hotell)
  • Elite Grand Hotel, Norrköping, Centralt beläget hotell vid vattnet i Gamla Norrköping, härifrån är det nära till Resecentrum, shopping, kultur och museum. 1.0 km (Hotell)
  • Strand Hotel, Det mindre familjeägda boutiquehotellet ligger i ett av Norrköpings 1800-tals hus, nära till allt och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen. 1.1 km (Hotell)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 1.1 km (Hotell)
  • The Lamp Hotel & Spa, Lyxigt boutiquehotell med underjordiskt SPA mitt i gamla Norrköping, de lär ha Östergötlands bästa frukost. 1.2 km (Hotell)
  • Centric Hotel, Bra läge vid Strömparken och Motala ström, mitt mellan Norrköpings resecentrum och industrilandskapet. 1.2 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 1.3 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 25 maj kl 1223.9°CVäxlande molnighet
söndag 26 maj kl 1122.7°CKlart
måndag 27 maj kl 1124.2°CVäxlande molnighet
tisdag 28 maj kl 1223.9°CMulet
onsdag 29 maj kl 1220.7°CNästan klart
torsdag 30 maj kl 1221.8°CVäxlande molnighet
fredag 31 maj kl 1221.2°CMåttligt regn

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *