Hålebergets utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Hålebergets utsiktsplats

Det här är en av våra favoritplatser och vi tycker att det är en perfekt kortare utflykt i naturen. Naturen är fin och det finns många olika platser med fin utsikt. Ett utflyktsmål som är är perfekta för en picknick.

Här är det trevligt nästan året om, men då det är blött eller isigt så blir det lätt halt och det finns några riktigt branta partier på vägen upp.

Från parkeringen till Hålebergets naturreservat tar du dig upp till utsikten genom att följa en orangea leden. Det är en rundslinga på ca 2,1 km. Du kommer snabbast upp på höjden om du håller höger när leden delar på sig strax efter parkeringen. Det är också det partiet som har brantast avsnitt, så det är lättare att ta sig upp och ner via den längre vägen. Det finns en gul led på 700 m, den går inte upp till utsikten.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Våra bilder från Hålebergets utsiktsplats

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Hålebergets utsiktsplats

Boende nära Hålebergets utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Varamon Vandrarhem, Enkelt boende vid Motala och precis vid Östergötlands längsta sandstrand (ett tips är att parkera bilen längre bort från stranden). 5.9 km (Vandrarhem)
  • Restaurang Sjövik, Enklare vandrarhem som ligger precis vid Varamobadet i Motala, dvs traktens längsta sandstrand. 6.4 km (Vandrarhem)
  • Mallboden Café & Vandrarhem, Enkelt boende vid Göta kanal och med ett av Motalas trevligaste Café på gården och Lokverkstan runt hörnet. 6.9 km (Vandrarhem)
  • Motala Wärdshus, Värdshus med anor från 1828 mitt mellan Göta kanal och Motala ström. Nära till Lokverkstan och Charlottenborgs slott. 7.2 km (Vandrarhem)
  • Hotell Östermalm, Mindre hotell ett stenkast från Motalas tågstation och nära till hamnen med restauranger och museum samt Göta kanal. 7.5 km (Hotell)
  • Hotell Carl Friman, Finare Motala-hotell med egen restaurant. Fri parkering och nära tågstationen. Gångavstånd till hamnen, centrum och Göta kanal. 7.5 km (Hotell)
  • Best Western Motala Stadshotell, Trevligt hotell mitt i Motala nära tågstationen, restauranger friluftsområde och Göta kanal. 7.7 km (Hotell)
  • Hotell City, Centralt Motala-hotell nära tågstationen och med relaxavdelning med bastu. 7.8 km (Hotell)
  • Hotell Nostalgi, Trevligt hotell med utsikt över Motala hamn, 10 minuter från tågstationen och runt hörnet finns flera restauranger, museum och Göta kanal. 8.1 km (Hotell)
  • Medevi brunn, Boende i klassisk brunnsmiljö i rum eller helt hus, Här kan du av miljön, lyssna på brunnsorkestern och vandra lite. 8.4 km (Hotell, Stuga)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 juli kl 1720°CVäxlande molnighet
onsdag 24 juli kl 1118.6°CMulet
torsdag 25 juli kl 1118.8°CHalvklart
fredag 26 juli kl 1220.8°CMulet
lördag 27 juli kl 1221°CMåttligt regn
söndag 28 juli kl 1219.8°CKlart
måndag 29 juli kl 1219.6°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *