Brudslöjan

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Brudslöjan

Tobias tar en närbild (det var en okej avsats att stå på)

Brudslöjan är ett större vattenfall utanför Ed som är rätt imponerande när det regnat eller snön smälter. Det är dessutom relativt lätt att ta sig till, även om stigarna kan vara rätt branta i perioder. Om du är i Dalsland och gillar natur så är ett besöka till Brudslöjan ett måste.

Vi var här juli 2023, en perfekt månad för vattenfall. Det var regn och sol om vartannat, så det fanns gott om vatten och trevligt väder att ta sig ut i. När snöns smälter måste det vara ett otroligt liv i vattenfallet.

Vattenfallet Brudslöjan utanför Ed i Dals-Eds kommun

Det som slog oss var hur nära det gick att komma vattenfallet Brudslöjan. Dels slingrar sig vattenfallet något så det går att se från många vinklar, dels finns det många små och stora avsatser bredvid fallet med stigar mellan. Det är överlag rätt bra och vältrampade stigar, så håll utkik efter stigar när du tar dig mellan avsatser.

Nere vid vattenfallet finns det många platser att slå sig ner och njuta av fallet och utsikten över sjön. Så det är ingen dum idé att packa med en picknick eller lite kaffe i en termos.

Ta stigen till höger här för bästa stället att se vattenfallet. Tar du vänster går de längs ån och det blir snabbt brant. Testa båda om du har tid.

Det är relativt lätt att hitta till vattenfallet Brudslöjan. Google Maps tar dig till en större öppning i skogen/hygget där du kan parkera. Stigen till vattenfallet börjar strax innan där du kan parkera, och det finns en skylt. Själva stigen är inte markerad, men vältrampad. Ett ställe vi först tog fel på var när du närmade ån, ta då höger för en omväg runt klippan (se bild).

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från vattenfallet Brudslöjan utanför Ed

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Brudslöjan

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
måndag 20 maj kl 1117.5°CKlart
tisdag 21 maj kl 1118.9°CKlart
onsdag 22 maj kl 1121.1°CKlart
torsdag 23 maj kl 1223.5°CKlart
fredag 24 maj kl 1219.6°CMulet
lördag 25 maj kl 1224.2°CNästan klart
söndag 26 maj kl 1222.7°CVäxlande molnighet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *