|

Familjevänliga hotell och vandrarhem nära Kolmårdens djurpark

Den här artikeln innehåller affiliate-länkar. De låter oss utveckla tadigut.nu utan att det kostar dig något extra.

Dela gärna på:

Kolmårdens djurpark är en av Sveriges största turistattraktioner, men det är inte alltid lätt att hitta ett passande boende på grund av att djurparken ligger mitt i den djupa Kolmårdsskogen. Norrköping är närmaste stad och ligger ca 3 mil bort.

Som tur är finns det gott om alternativ från lyxiga Vildmarkshotellet bredvid Kolmårdens Djurpark till familjevänliga hotell och vandrarhem. Det finns dessutom flera vandrarhem och budgethotell för dig som vill lägga besöket på Kolmården i fokus.

Här har vi letat fram de mest familjevänliga boendena med runt 30 minuter eller mindre med bil till Kolmårdens djurpark eller de du kan bo på och lätt ta bussen till djurparken.

Vildmarkshotellet

Vildmarkshotellet ligger på gångavstånd från Kolmårdens Djurpark och är mycket mer än bara ett hotell. Förutom rum med vacker utsikt över Bråviken finns det tre pooler inomhus, en pool ute, två bubbelpooler och tre bastur utspridda över två våningar.

Förutom djurparken och Tropicarium är det nära till vandring längs Bråvikens klippor. Utanför hotellet börjar rundslingan Marmorbruksleden, och inte långt bort finns den mer utmanande Bråvikenbrantsleden.

Vildmarkshotellet är utan tvekan det lyxigaste av de familjevänliga hotellen kring Kolmården och är närmare en resort. Den ende nackdelarna är att det ofta kostar mer och har hög beläggning under säsongen.

Du hittar aktuella priser på Vildmarkshotellets hemsida.

Scandic Norrköping Nord

Detta Scandic hotell ligger strax norr om Norrköping och har specialiserat sig på att vara familjevänligt och att ta emot familjer som ska vidare till Kolmården. Hotellet ligger nära E4:an och är lätt att ta sig till med bil. Det tar strax under 30 minuter att köra mellan hotellet och djurparken.

På sommaren och lov anordnar hotellet aktiviteter för barn samt pannkaksparty till frukost och annat skoj. Dessutom finns det lekrum eller lekyta med leksaker och pyssel året om, plus en 5×8 meter inomhuspool.

Det här är antagligen hotellet vi själva valt under högsäsong. Vi brukar vara väldigt nöjda med balansen mellan budget och kvalitét som Scandic erbjuder.

Du bokar billigast på Scandic Norrköping Nords egen hemsida, alternativt kan du jämföra priser på booking.com.

Tallbackens gård och vandrarhem

Bild använd med tillstånd av Google Places

Gården ligger i Svärtinge 1 mil utanför Norrköping, och 30 minuter med bil från Kolmårdens djurpark. Detta vandrarhem och budgethotell är perfekt för budgetmedvetna familjer som vill till Kolmården.

Tallbackens gård har flera rum med 3 till 4 bäddar som har dusch och wc på rummen. Det är dessutom nära till Skarsätterbadet inne i Svärtinge och många av Kolmårdskogens vandringsleder.

Boka och jämför priser på booking.com eller boka direkt på Tallbackens gårds hemsida.

Kolmården Apartments

Stavsjös eget vandrarhem ligger norr om Kolmårdens djurpark och det tar strax över 20 minuter att köra mellan de två. Kolmården Apartments passar bra för dig som vill laga din egen mat eftersom pentry finns i alla rum, lägenheter och stugor.

I närheten finns det gott om vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar, och det är ungefär lika långt till Norrköping som Nyköping.

Boka direkt på booking.com eller begär en offert Kolmården Apartments hemsida.

Turistgårdens vandrarhem

Ett väldigt prisvärt boende rätt nära Norrköpings resecentrum som ligger ca 30 minuter med bil från Kolmårdens Djurpark och inom gångavstånd från Norrköpings Resecentrum, varifrån det är en 40 minuters bussresa till djurparken.

Det här är ett bra och budgetvänligt boende som passar bra oavsett om du kommer med bil eller tåg till Norrköping. Vandrarhemmet har många rum i olika storlekar och många med egen dusch och WC, så det ska finnas något som passar dig.

Boka direkt på booking.com eller se kontaktuppgifter på Turistgårdens vandrarhems hemsida.

Centralstationens vandrarhem

Ytterligare ett prisvärt vandrarhem i Norrköping. Här bor du i centralstationen så det går inte att komma närmare tåg- och buss-förbindelser. Härifrån tar det 40 min med buss till Kolmårdens djurpark.

Härifrån kan du dessutom lätt gå in till centrala Norrköping där det finns fler barnvänliga museum, restauranger och second hand butiker.

Boka direkt på booking.com

Övriga hotell i Norrköping

Inne i Norrköping finns det många bra hotell som också passar bra för familjer och varifrån det är lätt att ta sig till Kolmården med bil eller kollektivt. Alla dessa är bra hotell som också ligger nära resecentrum:

  • Scandic Strömmen ligger ett stenkast från Norrköpings resecentrum och erbjuder allt du kan förvänta dig av ett Scandic hotell-
  • Comfort hotel Norrköping som ligger nära inner hamnen där du kan bada om sommaren, det är också gångavstånd till Norrköpings resecentrum och centrum.
  • Elite Grand hotel ligger vid Motala mitt mellan resecentrum och Norrköpings stadskärna med det mesta inom bekvämt gångavstånd.
  • Strand Hotel ligger bredvid Grand Hotel och är ett mindre familjeägda boutiquehotellet i ett av Norrköpings 1800-tals hus och de bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen.
Dela gärna på:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *