Vadstena slott

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Vadstena slott

Vadstena slott

Vadstena är en otroligt turistvänlig stad och det finns mycket att göra inom gångavstånd från Vadstena slott. Slottet är både stort och välbevarat, och staden lika så. Det finns dessutom bra spa och hotell i och kring Vadstena, så ett besök i Vadstena går att göra till en enkel utflykt eller en hel weekend.

Så länge det inte är något event kan du röra dig fritt runt Vadstena slott och in på borgården. I själva slottet finns ett museum som du antingen kan gå genom fritt eller ta en guidad tur för att få lära dig mer om slottet och de som bott där genom historien.

Strax utanför slottet så hittar du en badplats, ett antal fik och äventyrsgolf. Det finns dessutom ett tågmuseum där ett antal vagnar står på räls utanför muséet.

Om du följer vattnet mot stan så kommer du fram till klosterområdet där det finns en ruin, kyrka, örtagård och hotell med restaurang. Även här går det guidade turer för den som är intresserad av klosterhistorien i Vadstena.

Själva Vadstena är också otroligt fin och många hus är riktigt gamla och välbevarade. Det är klart värt att gå genom Vadstena och ta lite avstickare på mindre gator och gränder. Förutom de fina husen så finns det också restauranger, kaféer och butiker. Vi brukar ofta hamna på Gamla Konditoriet som är väldigt mysigt, men vi är övertygade om att de andra är lika bra.

Information om Vadstena slott och öppettider hittar du här, och mer om allt i och kring Vadstena hittar du här.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Just nu har vi problem med kartan, om makrörerna inta laddar, testa att ladda om sidan. Vi arbetar på att fixa det här så snart som möjligt.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Vadstena slott

Boende nära Vadstena slott

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Hotel Slottsgården, Trevligt hotell precis vid Vadstena slott och med bad, centrum, butiker och museum inom gångavstånd. 176 m (Hotell)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 526 m (Vandrarhem)
  • Starby Spa, Hotell & Konferens, SPA-hotell ett stenkast från Vadstena slott med ett 1100 kvm stort SPA. 566 m (Hotell)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 577 m (Bed and Breakfast)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 630 m (Hotell)
  • Kungs Starby Gård Bed and Breakfast, Mysigt bed and breakfast i en 1700-tals gård strax utanför centrala Vadstena, ca 1 km från slottet. 734 m (Bed and Breakfast)
  • Hotell Dahlströmska gården, Mindre hotell i en gård med anor från 1700-talet beläget i centrala Vadstena, och med mycket intressant inom gångavstånd. 821 m (Hotell)
  • Vadstena Vandrarhem-Hostel, Ett enklare vandrarhem strax utanför centrala Vadstena. 905 m (Vandrarhem)
  • Vadstena Folkhögskola Vandrarhem, Vandrarhem på Vadstena klosters ägor och precis vid Vättern. Gångavstånd till centrum, bad och många museum. 938 m (Vandrarhem)
  • Bjälbo Gästhus B&B, Familjeägt bed and breakfast mitt mellan Vadstena, Tåkern, Skänninge och Mjölby, så det finns gott om utflyktsmål i närområdet. 10.7 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 25 maj kl 1119.5°CVäxlande molnighet
söndag 26 maj kl 1122.8°CKlart
måndag 27 maj kl 1123.2°CMåttliga regnskurar
tisdag 28 maj kl 1218°CVäxlande molnighet
onsdag 29 maj kl 1217.1°CNästan klart
torsdag 30 maj kl 1220°CMulet
fredag 31 maj kl 1218.4°CMåttligt regn

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *