Stora Björksved lilla fårgård

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Stora Björksved lilla fårgård

Fler får och lamm hos Stora Björksved lilla fårgård

Caféet och gårdsbutiken vid den lilla fårgården ligger mellan Linköping och Åtvidaberg, ca två mil sydost om Linköping.

Vi tycker att det här ett riktigt mysigt stopp för en go-fika i trevlig gårdsmiljö. Den absolut bästa tiden att besöka är under våren när lammen börjat komma och fåren är i ladan bredvid caféet. I caféet serveras oftast 7-sorters kakor eller nygräddade våfflor. Om du är hungrigare så går det att förbeställa mer matiga alternativ.

I butiken finns kött, honung, skin, inredning och presenter. De driver också ett café med kaffe och 7 sorters kakor, och för de hungriga så går det att förbeställa matigare mat senast onsdagen innan (se hemsida).

Länkar

Hemsida
Instagram
Facebook

Utflykter att kombinera med Stora Björksved

Närmaste ort är Grebo där du kan bada på Lundbybadet, eller fortsätta ut till Norrby där det finns en loppis och ytterligare en gårdsbutik.

Öster ut finns det flera intressanta stopp, en av våra topp-platser i Östergötland är Risten-Lakviks Järnväg Museijärnväg där lokala eldsjälar håller liv i den gamla järnvägen och diverse lok och vagnar. Du kan också bada vid Risten. Inte långt från järnvägen ligger Bersbo koppargruvor som anordnar flera guidade turer under säsongen, plus en årlig julmarknad.

Sen är Åtvidaberg lite av en pärla i Östergötland, bruksorten är fylld av fina hus och offentlig konst och i de gamla industrilokalerna finns museum och utställningar. Passa på att ta en promenad i trädgården utanför Adelsnäs herrgård, eller se Solkanonen skjuta sin salut.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Stora Björksved lilla fårgård

Boende nära Stora Björksved lilla fårgård

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Baro, Trevligt beläget golf-hotell strax utanför Åtvidaberg. Här kan du Njutvandra. 11.4 km (Hotell)
  • Klefstad Gård, Lantligt boende som passar bra för par på slätten utanför Linköping. 14.3 km (Bed and Breakfast)
  • Quality Hotel The Box, Linköpings enda SPA-hotell. Ett perfekt hotell för hemestern med sitt 600 kvm stora SPA och trevliga restaurang. 20.4 km (Hotell)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 21.1 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 21.4 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 21.6 km (Hotell)
  • Clarion Collection Hotel Slottsparken, Centralt hotell med bad och bastu på taket. 21.6 km (Hotell)
  • Valla Vandrarhem, Modernt vandrarhem i anrika Valla gård mitt bland museum, djur, Linköpings största lekplats och mycket mer för hela familjen. Öppet på sommaren. 22.5 km (Vandrarhem)
  • Hilma Winblads Bed & Breakfast, Härligt B&B i restaurerade 1800-tals hus mitt i Gamla Linköping, antagligen centrala Linköpings mysigaste boende. 22.6 km (Bed and Breakfast)
  • Valla Folkhögskola B&B, På sommaren öppnar folkhögskolan upp som B&B med flera rum med egen dusch samt en stor trädgård. Ett stenkast från Valla gård och Gamla Linköping. 22.7 km (Bed and Breakfast)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 1123°CKlart
måndag 20 maj kl 1117.9°CKlart
tisdag 21 maj kl 1119.2°CKlart
onsdag 22 maj kl 1218.7°CKlart
torsdag 23 maj kl 1219.9°CKlart
fredag 24 maj kl 1221.1°CNästan klart
lördag 25 maj kl 1222.3°CVäxlande molnighet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *