Löfstad slott

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Löfstad slott

Det här är det slott vi har varit på flest gånger. Dels ligger det smidigt till nära E4:an mellan Linköping och Norrköping, dels så finns det mycket att göra kring Löfstad slott. Att göra allt vid Löfstads slott tar några timmar och gör det hela till en utmärkt dagstur. En heldagstur till Löfstad slott kan bestå av kulturvandringen i trakterna kring slottet, fika eller lättare lunch i handelsträdgården, en promenad i trädgården, lunch eller middag i Värdshuset och kulturvandringen i trakterna kring slottet.

Det finns flera sätt att se slottet. Delar av första våningen och ena flygeln är öppen för allmänheten att kolla in, och om du vill se mer så finns det guidade turer. Vi rekommenderar en guidad tur för att du får se och lära dig så mycket mer. Dessutom kan du gå kring större delen av slottet och i trädgården bakom slottet.

Den stående guidningen tar dig till festvåningen och rummen på andra våningen. När vi var där tog vi en specialguidning som gick till gästrummen på tredje våningen samt köket och tjänstebostäderna på bottenplan. Vi var väldigt nöjda med guidningen och vi tänker absolut gå den stående guidningen nästa gång vi är där.

Kulturvandringen finns inte kvar på Slottets hemsida längre. Men du kan se sträckningen i vår karta. Vandringen går i trakterna kring slottet är strax över 6 km lång, och det går att gena straks efter Spettalen-torpet och göra den 3-4 km kortare. Du kommer gå längs gamla landsvägarna (det byggdes många innan E4:an kom till), längs banbanken för den gamla smalspåriga järnvägen och längs en fornstig i den gamla skogen. Du får se gamla torp som hört till godset och mycket annat. Har du barnvagn så går det rätt bra att ta sig fram överallt utom fornstigen, så vi rekommenderar att ta genvägen (som i sig inte är jätte vagnvänlig, men det är en kort sträcka).

Mer information om all verksamhet och öppettider hittar du här, och den gamla kartan till kulturvandingen hittar med Wayback Machine här.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Löfstad slott

Boende nära Löfstad slott

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Brådtom Slusscafé och Stugor, Stugor och Sommarcafé vid en av Göta kanals lugnaste och finaste sträckor. . 4.7 km (Stuga)
  • Kapten Billes, Vandrarhem vid Göta kanal med restaurant, café, bastuflotte, kanoter och massa mer. 6.2 km (Vandrarhem)
  • Pronova Hotell & Vandrarhem, Vandrarhem vid Norrköping härliga promenad längs Motala Ström, nära till universitetet och allt i industrilandskapet. 8.8 km (Hotell, Vandrarhem)
  • Hotell Nordic, Prisvärt hotell med egen SPA-avdelning nära Norrköping centrum och järnvägsstation. 9.2 km (Hotell)
  • Hotell Drott, Plånboksvänligt hotell nära Norrköpings industrilandskap och universitet, samt centrum. 9.3 km (Hotell)
  • Best Western Princess Hotel, Centralt beläget hotell väldigt nära Norrköpings vackra industrilandskap och Louis De Geer Konsert & Kongress. 9.4 km (Hotell)
  • Best Guest Vandrarhem, Billigare vandrarhem mitt i centrala Norrköping. 9.4 km (Vandrarhem)
  • ProfilHotels President, Hotellet bredvid Norrköpings teater och ett stenkast från resecentrum, centrum och industrilandskapet. 9.5 km (Hotell)
  • Centric Hotel, Bra läge vid Strömparken och Motala ström, mitt mellan Norrköpings resecentrum och industrilandskapet. 9.5 km (Hotell)
  • Turistgårdens vandrarhem, Prisvärt boende inom rimligt gångavstånd från centrala Norrköping och resecentrum. 9.6 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 16 april kl 118°CVäxlande molnighet
onsdag 17 april kl 117.9°CNästan klart
torsdag 18 april kl 115.4°CHalvklart
fredag 19 april kl 125.5°CHalvklart
lördag 20 april kl 127.7°CHalvklart
söndag 21 april kl 123.6°CLätt regn
måndag 22 april kl 128°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *