Kvarseboklintleden

Typ av utflyktsmål:

Hitta hit:

Vägbeskrivning Google Map
Dela gärna på:

Om Kvarseboklintleden

Leden på runt 2,5 km tar dig från Kvarsebo upp på klipporna mot Bråviken med härlig utsikt och delvis utmanande vandring, längs leden finns vindskydd och grillplats.

Längs leden finns det gott med platser att slå sig ner på och njuta av utsikten. De rekommenderade är vid Utsiktsplatsen på Kvarseboklint, vårdkasen och skrevan. Den första utsiktsplatsen på klinten är ca 1 km från parkeringen.

Vårdkasen på Kavarseboklint är en rest från ett gammalt kommunikationsnätverk som varnade lokalbefolkningen och regionen vid fara. Vårdkasar går att hitta runt om i Sverige och de sista byggdes så sent som 1913, dvs under första världskriget. Sista gången en vårdkase tändes skarpt i Sverige var under Krim-kriget 1854.

Skrevan är en spricka i förkastningen som du kan klättra ner i och vandra längs. Det är brant upp så det finns en stege för att hjälpa till.

Det finns två parkeringsplatser att välja mellan. Den närmast leden ligger vid Kvarsebo kyrkas förskola där leden börjar. Du kan också parkera nere vid Kvarsebobadet och vandra Kvarsebo kultur och naturstig upp till början av Kvarseboklintleden.

Om Kvarseboklint naturreservat

Bråvikens norra kust, med sin sydvända soliga förkastningsbrant rik på kalk och orörd skog, är hem för en mångfald av arter och gammelskog. Bland gamla tallar och granar trivs den svarta praktbaggen och marken täcks av mossa och bär. Kvarseboklint bjuder på storslagen utsikt och en unik natur.

Läs mer om naturreservatet hos Länsstyrelsen.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Kvarseboklintleden

Boende nära Kvarseboklintleden

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Kolmårdsgården, Bed and breakfast mitt i det natursköna Kolmården nära vandring, bad och golf och många andra äventyr. 1.4 km (Bed and Breakfast)
  • Mauritzbergs Slott & Golf, Ett av Östergötlands få slott du kan checka in på med egen restaurant, golfbana och mycket mer för dig som vill röra på dig eller bara ta det lugnt,. 5.0 km (Hotell)
  • Vildmarkshotellet, Stort familjevänligt hotell med resortkänsla bredvid Kolmårdens djurpark, här finns allt för SPA, bad och lek . 10.4 km (Hotell)
  • Kolmården Apartments, Rum, lägenheter och stugor med självhushållning på bra avstånd från Kolmårdens djurpark och många vandringsleder, cykelleder och fiskesjöar. 15.2 km (Stuga)
  • Villa Fridhem, Kungligt boutiquehotell i Kolmården med utsökt mat, fin relax-avdelning och nära till naturen. 21.7 km (Hotell)
  • Stegeborgsgården, Vandrarhem, camping och stugor med eget café och restaurant vid Norrkrog, nära badplats, många vandringsleder samt Stegeborgs slottsruin och hamnkrog. 22.1 km (Camping, Stuga, Vandrarhem)
  • Kanalmagasinets Pensionat, Mysigt sommaröppet bed and breakfast i Mem där Göta kanal går ut i Slätbaken. 22.3 km (Bed and Breakfast, Glamping)
  • Husby Säteri, Boende i slottsmiljö anno 1795 en mil från Söderköping. 22.7 km (Hotell)
  • Lyxiga stugor vid Stegeborgs hamn, Stugor vid vattnet inom bekvämt gångavstånd från Hamnkrogen, slottsruinen, badplats och Östgötaleden. 22.9 km (Stuga)
  • Stegeborg Trädgårdshotell, Trevligt hotell i det gamla trädgårdsmästerit med fin trädgård och nära till naturen, nära Stegeborgs hamnkrog, slottsruin, badplats och Östgötaleden. 24.1 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
tisdag 23 april kl 117.2°CVäxlande molnighet
onsdag 24 april kl 117.4°CVäxlande molnighet
torsdag 25 april kl 111.8°CMåttligt regn
fredag 26 april kl 126.6°CMulet
lördag 27 april kl 127.2°CMåttligt regn
söndag 28 april kl 1212.5°CNästan klart
måndag 29 april kl 1213.5°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *