Grenadjärparken

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Grenadjärparken

Grenadjärparken är nu en grönskande oas i centrala Linköping med fokus på natur- och kulturhistoriska värden. Här hittar du vackra träd, skogsmiljöer och dammar med brygga och vattenfall.

Det här är en av mina favoritplatser i Linköping. När jag doktorerade och hade mitt kontor i Sjukhuset så gick jag ofta hit för att röra på benen och tömma huvudet.

Vattnet och det rika fågellivet gör att Grenadjärparken är lugn samtidigt som det alltid finns något att kolla på. Perfekt för någon som har svårt att koppla av.

Thobias, tadigut.nu
Träskulptur på en ö i dammen

Parken erbjuder rofyllda platser som Torpgläntan och Talldungen för avkoppling och picknick, samt lekfulla inslag för barn, som träspångar, fladdermusholkar och insektshotell. Belysningen är finstämd och tar hänsyn till nattaktiva djur.

Parken ligger nära Ronald McDonalds Hus och har goda förbindelser till sjukhusområdet och Djurgårdsgatan. Det är lät at gå mellan Grenadjärparken och Magistratshagen som har en stor och modern lekplats. Trädgårdsföreningen ligger bara några hundra meter bort.

Grenadjärparken

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från parken

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Grenadjärparken

Boende nära Grenadjärparken

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Clarion Collection Hotel Slottsparken, Centralt hotell med bad och bastu på taket. 1.1 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 1.4 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 1.8 km (Hotell)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 1.9 km (Hotell)
  • Scandic Linköping Väst, Perfekt Scandichotell för dig som kommer med bil, du tar dig lätt hit och sen vidare till Mjärdevi, universitetet, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum. 3.1 km (Hotell)
  • Quality Hotel The Box, Linköpings enda SPA-hotell. Ett perfekt hotell för hemestern med sitt 600 kvm stora SPA och trevliga restaurang. 3.4 km (Hotell)
  • GoGlampingSweden, Mysiga glampingtält där fåren betar utanför och med utsikt över bergs slussar. 10.4 km (Glamping)
  • Bergs Slussar Vandrarhem & Stugor, Fint beläget vandrarhem och stugor runt gästhamnen vid bergs slussar. 10.7 km (Stuga, Vandrarhem)
  • Ljungsbro Vandrarhem, Vandrarhem 100 meter från Göta kanal där du får tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter. 13.7 km (Vandrarhem)
  • Vreta Kloster Golfklubb, Vid golfklubben fins det stugor nära en restaurang, 3 golfbanor och grillmöjligheter. 15.3 km (Stuga)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
onsdag 29 november kl 17-9.6°CNästan klart
torsdag 30 november kl 12-1.4°CMulet
fredag 01 december kl 12-5°CMulet
lördag 02 december kl 12-7.8°CMulet
söndag 03 december kl 12-7.6°CVäxlande molnighet
måndag 04 december kl 12-8.5°CVäxlande molnighet
tisdag 05 december kl 12-8.6°CHalvklart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *