Borgarmons fornborg

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Borgarmons fornborg

På kullen mitt i naturreservatet ligger resterna av en fornborg som tros vara 1500 år gammal. Det finns inte många spår av borgen, men delar av murar finns bland annat i den nordvästra delen.

Klipporna runt höjden är väldigt branta, och var troligen ett riktigt bra naturligt skydd. På ena sidan av höjden finns det en trappa och sen ett rep för att hjälpa dig upp till fornborgen.

Uppe på toppen så har du underbar utsikt över sjön och Klevberget med sin egen utsiktsplats. Det finns många ställen att slå sig ner på om du vill ta det lugnt eller bara ta in naturen.

Parkering finns nere vid Hallstad ängar, där det även finns ett vindskydd, torrtoa och en badplats. Du kommer upp på höjden genom att följa Klevberget och Borgarmon runt, som går genom betesmark och är bitvis kuperad.

Våra bilder från Borgarmon

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Borgarmons fornborg

Boende nära Borgarmons fornborg

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Baro, Trevligt beläget golf-hotell strax utanför Åtvidaberg. Här kan du Njutvandra. 20.4 km (Hotell)
  • Himmelsby SPA & Konferens, Vackert SPA-hotell strax utanför Mantorp. 27.1 km (Hotell)
  • Valla Folkhögskola B&B, På sommaren öppnar folkhögskolan upp som B&B med flera rum med egen dusch samt en stor trädgård. Ett stenkast från Valla gård och Gamla Linköping. 28.2 km (Bed and Breakfast)
  • Valla Vandrarhem, Modernt vandrarhem i anrika Valla gård mitt bland museum, djur, Linköpings största lekplats och mycket mer för hela familjen. Öppet på sommaren. 28.4 km (Vandrarhem)
  • Hilma Winblads Bed & Breakfast, Härligt B&B i restaurerade 1800-tals hus mitt i Gamla Linköping, antagligen centrala Linköpings mysigaste boende. 28.9 km (Bed and Breakfast)
  • Scandic Linköping Väst, Perfekt Scandichotell för dig som kommer med bil, du tar dig lätt hit och sen vidare till Mjärdevi, universitetet, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum. 29.2 km (Hotell)
  • Clarion Collection Hotel Slottsparken, Centralt hotell med bad och bastu på taket. 29.2 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 29.4 km (Hotell)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 29.5 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 29.7 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 22 juni kl 1413.1°CMulet
söndag 23 juni kl 1119.3°CNästan klart
måndag 24 juni kl 1123.1°CKlart
tisdag 25 juni kl 1227°CNästan klart
onsdag 26 juni kl 1227.1°CHalvklart
torsdag 27 juni kl 1228°CMulet
fredag 28 juni kl 1227.2°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *