Klevbergets utsiktsplats

Typ av utflyktsmål:

Länk till vägbeskrivning hittar du i kartan längre ner på sidan.

Dela gärna på:

Om Klevbergets utsiktsplats

Utsiktsplatsen på Klevberget är en riktigt härlig utsiktsplats som dessutom är lätt att ta sig till. Den ligger några få hundra meter från parkeringen vid Hallstad ängar, och det går en markerad led upp till toppen.

Platsen ligger längs med Östgötaleden och Klevberget och Borgarmon runt, som delar sträckning just där utsiktsplatsen är. Det är inte jätteväl utmärkt vart du ska vika av vid toppen, med det är inte heller svårt att se om en är uppmärksam.

Uppe på Klevbergets krön finns det flera avsatser med underbar utsikt, men det är en klippa som sticker ut något mer än alla andra. Det betyder att det finns mycket att upptäcka, eller flera platser att slå sig ner på för en lugn fikastund.

Och dessutom ligger den vid en badplats vid parkeringen, och den 3 km långa Klevberget och Borgarmon runt tar dig också upp på Borgarmon med sin egen utsikt och rester av en fornborg.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Våra bilder från Klevbergets usiktsplatsen

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Klevbergets utsiktsplats

Boende nära Klevbergets utsiktsplats

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Villa Baro, Trevligt beläget golf-hotell strax utanför Åtvidaberg. Här kan du Njutvandra. 20.8 km (Hotell)
  • Himmelsby SPA & Konferens, Vackert SPA-hotell strax utanför Mantorp. 26.7 km (Hotell)
  • Valla Folkhögskola B&B, På sommaren öppnar folkhögskolan upp som B&B med flera rum med egen dusch samt en stor trädgård. Ett stenkast från Valla gård och Gamla Linköping. 28.0 km (Bed and Breakfast)
  • Valla Vandrarhem, Modernt vandrarhem i anrika Valla gård mitt bland museum, djur, Linköpings största lekplats och mycket mer för hela familjen. Öppet på sommaren. 28.1 km (Vandrarhem)
  • Hilma Winblads Bed & Breakfast, Härligt B&B i restaurerade 1800-tals hus mitt i Gamla Linköping, antagligen centrala Linköpings mysigaste boende. 28.7 km (Bed and Breakfast)
  • Scandic Linköping Väst, Perfekt Scandichotell för dig som kommer med bil, du tar dig lätt hit och sen vidare till Mjärdevi, universitetet, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum. 28.9 km (Hotell)
  • Clarion Collection Hotel Slottsparken, Centralt hotell med bad och bastu på taket. 29.0 km (Hotell)
  • Elite Stora Hotellet Linköping, Ett av Linköpings finaste hotell som ligger mitt i centrum med bra restaurang och bar. 29.1 km (Hotell)
  • Scandic Linköping City, Trevligt Scandichotell vid Stångåpromenaden, en kortare promenad från Resecentrum, centrum, Saab Arena och mittemot lyxiga restaurangen Stångs magasin. 29.3 km (Hotell)
  • Scandic Frimurarehotellet, 150 meter från resecentrum och på samma gata som Konsert och Kongress, gångavstånd till centrum och resten av Linköping är en buss bort. 29.5 km (Hotell)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
lördag 13 juli kl 1117.4°CMulet
söndag 14 juli kl 1119°CHalvklart
måndag 15 juli kl 1115.7°CLätt regn
tisdag 16 juli kl 1221.8°CMulet
onsdag 17 juli kl 1222.1°CMåttliga regnskurar
torsdag 18 juli kl 1221.5°CMulet
fredag 19 juli kl 1220.6°CNästan klart

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *