Ämtö havsbad

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Ämtö havsbad

Ämtö, beläget i gryts skärgård, är känt för sitt härliga havsbad som bjuder på en mängd bekvämligheter för att göra din dag på stranden minnesvärd och bekväm.

Till Ämtö kan du åka med Skärgårdslinjen från Fyrudden. Det finns daglig trafik från den 22 juni till och med 28 augusti, med avgång klockan 10:00 och kostar ca 360 kr tur och retur.

Badplats erbjuder en härlig strand och klippor där du kan njuta av solen och ta ett uppfriskande dopp i vattnet.

Förutom badet erbjuder Ämtö en rad andra bekvämligheter. Det finns en kiosk på plats som håller öppet några timmar varje dag från midsommar och framåt. Kiosken erbjuder ett brett sortiment av glass, snacks och några grundläggande livsmedel som kan komma till pass om du blir hungrig.

Bastu finns också tillgänglig för de som vill värma sig efter ett dopp i havet. Och fu bokar bastun här.

Om du är intresserad av att fiska, finns möjligheter till fritidsfiske, och en vandringsled för de som vill utforska omgivningarna finns tillgänglig.

Toaletter finns också på plats, vilket gör det bekvämt för långvariga besök.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Relaterade bloggartiklar

Se och göra nära Ämtö havsbad

Boende nära Ämtö havsbad

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Skärgårdsbyns lägenhetshotell, Ute i Sankt Annas skärgård någon minuts promenad från närmaste badplats och kajakuthyrning. 13.1 km (Hotell)
  • Sankt Anna Resort, Skärgårdshotell mitt i Sankt Anna kyrkby med 10 minuter till närmaste badplats och nära många utflyktsmål. 15.2 km (Hotell)
  • Lillstugan på Kopparholmarna, Lillstugan går att hyra av Norrköping kommun för sällskap som vill övernatta på Kopparholmarna ute i skärgården, bastu finns och bokas separat. 24.6 km (Stuga)
  • Stegeborg Trädgårdshotell, Trevligt hotell i det gamla trädgårdsmästerit med fin trädgård och nära till naturen, nära Stegeborgs hamnkrog, slottsruin, badplats och Östgötaleden. 26.0 km (Hotell)
  • Arkösunds Hotell, Fint hotell med bra restaurang och bar nära till klipporna och den idylliska skärgårdsmiljön. 26.3 km (Hotell)
  • Lyxiga stugor vid Stegeborgs hamn, Stugor vid vattnet inom bekvämt gångavstånd från Hamnkrogen, slottsruinen, badplats och Östgötaleden. 26.8 km (Stuga)
  • Stegeborgsgården, Vandrarhem, camping och stugor med eget café och restaurant vid Norrkrog, nära badplats, många vandringsleder samt Stegeborgs slottsruin och hamnkrog. 27.5 km (Camping, Stuga, Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 2115°CKlart
måndag 20 maj kl 1114.5°CKlart
tisdag 21 maj kl 1116.2°CKlart
onsdag 22 maj kl 1211.8°CKlart
torsdag 23 maj kl 1212.3°CKlart
fredag 24 maj kl 1214.2°CMåttligt regn
lördag 25 maj kl 1214.5°CDimma

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *