Svälinge vandringsled

Typ av utflyktsmål:

Dela gärna på:

Om Svälinge vandringsled

Svälinge vandringsled.

Denna natursköna rundslingan på totalt 1,9 km går ut till det tre-våniga fågeltornet och grillplatsen vid Svälinge. Det är både trevligt att vandra och att fågelskåda här. Det är också en av platserna kring Tåkern som oftast inte fryser under vintern, så det går att besöka året om.

På vintern går det ofta att se sångsvanar här och till våren kommer gäss och tranor till området runt fågeltornen.

ARKNAT vindskyddet solfjädern

I skogsbrynet nära parkeringen gömmer sig ARKNAT vindskyddet Solfjäder som är ett designat vindskydd som lämpar sig bra att slå sig ner i om det regnar. Länsstyrelsen beskriver det som en ”Vindskyddad rastplats” vilket är passande, dvs för vila inte sova.

Parkeringen är stor och har plats för 15 bilar, och där finns det också en torrtoa och några bänkbord att slå sig ner vid.

Snabbaste vägen till det stora Fågeltornet vid Svälinge är att fortsätta på vägen som gick in i parkeringen, då är det ungefär 850 meter till fågeltornet och grillplatsen. Om du tar den något längre vägen passerar du direkt ARKNAT rastplatsen Solfjädern och efter 450 meter ligger det lilla fågeltornet.

Grillplatsen vid Svälinge fågeltorn.

Karta


Kartan visar detta utflyktsmål (röd prick) och andra inom 20 km.
Besök vår utflyktskarta för fler spännande platser.

Bilder från vandringsleden i Svälinge

Se och göra nära Svälinge vandringsled

Boende nära Svälinge vandringsled

--Reklamlänkar kan förekomma--
Här kan du bo under dina utflykter och äventyr.

  • Kungs Starby Gård Bed and Breakfast, Mysigt bed and breakfast i en 1700-tals gård strax utanför centrala Vadstena, ca 1 km från slottet. 6.3 km (Bed and Breakfast)
  • Starby Spa, Hotell & Konferens, SPA-hotell ett stenkast från Vadstena slott med ett 1100 kvm stort SPA. 6.5 km (Hotell)
  • Hotel Slottsgården, Trevligt hotell precis vid Vadstena slott och med bad, centrum, butiker och museum inom gångavstånd. 6.9 km (Hotell)
  • Vadstena Vandrarhem-Hostel, Ett enklare vandrarhem strax utanför centrala Vadstena. 7.4 km (Vandrarhem)
  • 27ans Nattlogi, Bed and breakfast mitt i Vadstena med Vättern, slott och många museum på lagom gångavstånd. 7.5 km (Bed and Breakfast)
  • Birgittasystrarnas Gästhem, Väldigt enkelt vandrarhem precis vid Vadstenas strandpromenad, så nära till centrum, kloster, slott och bad. 7.5 km (Vandrarhem)
  • Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa, Mysigt SPA-hotell i de gamla klosterbyggnader nära Vadstenas strandpromenad. 7.6 km (Hotell)
  • Hotell Dahlströmska gården, Mindre hotell i en gård med anor från 1700-talet beläget i centrala Vadstena, och med mycket intressant inom gångavstånd. 7.7 km (Hotell)
  • Vadstena Folkhögskola Vandrarhem, Vandrarhem på Vadstena klosters ägor och precis vid Vättern. Gångavstånd till centrum, bad och många museum. 7.9 km (Vandrarhem)
  • Borghamn Strand, Lyxigt Vandrarhem och café med rik historia vid Vättern och Omberg, perfekt för både lugna och aktiva utflykter. 9.4 km (Vandrarhem)

Väderprognos

Väderprognos
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
söndag 19 maj kl 1222.2°CKlart
måndag 20 maj kl 1117.7°CKlart
tisdag 21 maj kl 1118.8°CKlart
onsdag 22 maj kl 1219.3°CKlart
torsdag 23 maj kl 1219.9°CKlart
fredag 24 maj kl 1218.9°CKraftigt regn
lördag 25 maj kl 1220.1°CVäxlande molnighet

Kommentarer och frågor

Lämna gärna en kommentar, eller ställ en fråga till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *