Motalas second hand och loppisar

Dela gärna på:

Motala är en riktigt bra second hand stad som väl mäter sig med de större Linköping och Norrköping. I tätorten finns det en blandning av det extremt stora som Återvinningen och de mindre personliga som Loppis och Ägg. Utanför staden finns det sen ett anta väldigt stora loppisar som Loppis i Fornåsa och Blå Kronan, och det något mindre Quarn Nostalgi som ligger väldigt naturskönt i Borensberg.

Krydda gärna din second hand utflykt till Motala med att se Göta kanal, hamnen eller andra sevärdheter. Vi har skrivit en guide till utflykter i Motala som inte kräver buss (men som funkar fint med bil), vill du läsa den så hittar du den här. Och om du tar dig ut på landsbygden så tycker vi att du ska passa på att stanna vid någon av alla gårdsbutiker, och de hittar du lättast i vår gårdsbutik-karta.

Är du intresserad av fler second hand butiker i Östergötland så tycker vi att du ska kola in vår artikel med second hand butiker i Linköping eller second hand butiker i Norrköping.

Väderprognos för Motala
Källa: SMHI
Datum/TidTemperaturVäder
torsdag 07 december kl 12-3.1°CLätt snöfall
fredag 08 december kl 12-1.4°CMulet
lördag 09 december kl 12-0.1°CMulet
söndag 10 december kl 121.5°CMulet
måndag 11 december kl 121.2°CMulet
tisdag 12 december kl 12-0.3°CMulet
onsdag 13 december kl 12-2.6°CMulet

Motalas second hand och loppis karta

Loppisar och secondhand i Motala kommun

Saker & Ting i Källaren

Loppis och inredning i pittoreska Tjällmo.

Öppettiderna varierar över året, men håller dig uppdaterad i deras Facebookgrupp.


Nytt & Nött

Stor loppis i centrala Motala där du hittar heminredning som porslin, glas och lampor men även leksaker, kläder och enstaka möbler.

De har ingen egen sida, men brukar uppdatera öppettider i Facebookgruppen Loppisrundan Östergötland. När vi kollade senast var de öppna Tisdag – Fredag 10.00-18.00 och Lördag 10.00-14.00.


Hjärta till Hjärta Second Hand

Hjärta till Hjärta second hand i Motala

En stor second hand butik med gott om det mesta. Överskottet går till arbetsintegration i butiken och projekt i framförallt Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien och Sverige.

Öppet tisdag till torsdag 12.00-18.00 och lördag 10.00-14.00. Mer information om organisationen hittar du på Hjärta till Hjärtas hemsida och information om vad som finns i butiken m.m. på deras Facebooksida.


Erikshjälpen Secondhand

Erikshjälpen second hand i Motala

En rätt stor butik där du hittar det mesta. Butiken är ett samarbete mellan Erikshjälpen och Hela Människan RIA.

Det finns ett fik i butiken med söt-fika och lättare mat.

Öppet tisdag till torsdag 10.00 – 18.00, lördag 10.00-15.00


Busfrö Nytt och Bytt Motala

En second hand butik som vill bidra till en cirkulär ekonomi med ett annorlunda upplägg. Här lämnar privatpersoner in påsar med kläder och andra varor som butiken sedan säljer, och parterna delar på vinsten. Det som inte säljs skänks sedan vidare.

Fokuset är framförallt på ”nyare” och fräscha second hand varor (max ca 5 år gamla), men vintagevaror kan också förekomma.

Butiken är öppen måndag- fredag 10-18 och lördag 10-15. Mer information om vad som händer i Norrköpings butiken hittar du på Busfrö Nytt och Bytt Motala Facebooksida. Och mer information om konceptet och butiker i andra städer hittar du på hemsidan.


Loppis & Ägg

Loppis och ägg i Motala

Loppis som känns större på insidan än utsidan. Här finns det mesta och till vad vi uppfattade som rimliga priser. Och de har ägg också.

Normala öppettider är vardagar 11-18 och lördagar 11-14. De har ingen hemsida eller liknande.

Läs mer om Loppis & Ägg här.


Hjälpverksamheten Återvinningen

Återvinningen Second hand i Motala

En stor butik som har rätt mycket. Överskott går bland annat till barnhem, äldreboenden och andra mindre bemedlade, främst i Lettland. Samt behövande i vår egen region.

Det finns ett fik i butiken med söt-fika.

Öppet måndag-fredag 10.00 – 18.00, lördag och söndag 10.00-14.00

Återvinningens hemsida


Butiken Blå Kronan

Antikt, loppis och retro. Det finns gott om inredning med mera och Blå Kronan är speciellt bra för dig som letar efter verktyg.

Normalt helgöppet 10-15, men kolla aktuella öppettider på deras Facebook sida.


Antikea Nostalgistallet

Loppis i ladan i utkanterna av Fornåsa. Öppettider hittar du på Facebook.


Loppis i Fornåsa

Loppis på 2000 kvadratmeter fördelat på tre hus.

Oftast öppet fredagar 11:00-18:00 och lördag-söndag 11:00-15:00. Aktuella tider och info finns på deras hemsida.


Qvarn Nostalgi

Butik med antik och kuriosa som ligger på en liten ö i Motala Ström. Framförallt öppet under sommarhalvåret och öppettider varierar lite med säsong, du kan se om de har öppet på deras Facebooksida.

Dela gärna på:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *