Badplatser i Söderköpings kommun

Dela gärna på:

Runt om i Söderköpings kommun finns det många härliga badplatser och du kan välja mellan skogssjöar, stränder längs Slätbaken, bad i skärgårdsmiljö eller fina bassänger i Friluftsbadet i Söderköping.

Det finns dessutom många fina badstränder och klippor att bada från nära Söderköpings kommun, du hittar dem enklast i Östergötlands badkarta, där vi samlat alla badplatser i Östergötland.

Badplatskartan – Söderköpings kommun

Badplatser i Söderköpings kommun

Mon badplats Skärgårdsbyn

Badplatsen vid Mon skärgårdsby (innan badbryggorna lagts ut)

I den idylliska skärgårdsbyn Mon i Sankt Anna skärgård ligger Mon badplats omgiven av skog, skärgårdsmiljö och öppna vyer. Här finns en barnvänlig badplats med långgrund sandbotten där du kan sola i gräs eller på sand. Badplatsen ligger vid Skärgårdsbyn Mon camping och erbjuder en skärgårdsbistro, lanthandel, aktiviteter som minigolf, vattenskidåkning, roddbåtar och kajaker, samt WC.

Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med ramp och anpassad brygga för besökare med funktionsnedsättning, som nås via en stenlagd gångväg från parkeringen. Det finns även anpassad toalett och dusch i båthuset, samt en hiss till restaurangen.

Observera att detta inte är en kommunal badplats. För frågor, besök Skärgårdsbyns hemsida.

Läs mer om Mon badplats Skärgårdsbyn här.

Visa på karta


Notholmen badplats, Stegeborg

Notholmens badplats

Notholmen är en trädbevuxen ö mitt emot Slottsholmen, där du kan bada från antingen klippor eller bryggor. På ön finns även en bastu att hyra.

Läs mer om Notholmen badplats, Stegeborg här.

Visa på karta


Friluftsbadet i Söderköping

Det här är en badanläggning som passar hela familjen. Du kan simma några längder i en 50-metersbassäng eller svalka dig i en av de två mindre bassängerna.

Läs mer om Friluftsbadet i Söderköping här.

Visa på karta


Tyrislöts badplats

Tyrislöts badplats

Tyrislöt ligger längst ut på väg 210. Här finns en barnvänlig badplats vid Tyrislöt camping, cirka 50 km från Söderköping. Badplatsen har en mindre sandstrand och badbryggor i ett vackert skärgårdslandskap.

Läs mer om Tyrislöts badplats här.

Visa på karta


Skirens badplats

Skiren är en liten skogssjö som ligger sydost om Östra Ryd. Det är cirka 20 km från Söderköping. Här finns en mindre badplats med sandstrand och gräsytor. Det finns också en brygga, omklädningshytter för både damer och herrar, samt torrdass.

Läs mer om Skirens badplats här.

Visa på karta


Sandens badplats

Sandens badplats (innan badbryggorna lats ut)

Den här härlig badplatsen i söderläge ligger vid det charmiga lilla samhället Sanden. Det ligger i inre Sankt Anna skärgård, cirka 45 km från Söderköping. Badplatsen har ett skyddat läge, så vattnet blir varmt tidigt på säsongen. Det är perfekt även för den mest tveksamma simmaren!

Läs mer om Sandens badplats här.

Visa på karta


Källbuktens badplats

Källbukten är en vacker plats i Sankt Anna skärgård, cirka 45 km från Söderköping. Här finns en stor och barnvänlig sandstrand med en badbrygga och långgrund sandbotten.

Läs mer om Källbuktens badplats här.

Visa på karta


Klarsjöns badplats

Klarsjön är en mysig liten badsjö omgiven av skog. Den ligger cirka 10 km sydväst om Söderköping. Här kan du njuta av sandstrand, brygga och grillplats. Det finns också omklädningshytter och toaletter, inklusive en handikappanpassad toalett med skötbord.

Läs mer om Klarsjöns badplats här.

Visa på karta


Husbyvik badplats

Husbyviks badplats (innan badbryggorna lats ut)

Husbyvik, beläget vid Slätbaken norr om Mogata, är en pittoresk liten badplats vid skogens kant, omgiven av storslagna natur- och kulturlandskap.

Läs mer om Husbyvik badplats här.

Visa på karta


Dela gärna på:

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *